UgensErhverv.dk
Tre store byggeprojekter i Vietnam efter statsbesøgStig Mikkelsen fra Mikkelsen Arkitekter og Hoang Huu Phe fra Vinaconex har underskrevet samarbejdsaftale. (Fotograf: DI)

Tre store byggeprojekter i Vietnam efter statsbesøg

Vietnamesisk statsbesøg fører til nye bæredygtighedsprojekter for Mikkelsen Arkitekter, deriblandt et boligbyggeri, hotel og færgeterminal

23-09-2013

Danske Mikkelsen Arkitekter har i forbindelse med den Vietnamesiske præsident, Troung Tan Sangs, officielle danmarksbesøg underskrevet samarbejdsaftale med Vinaconex R&D om en række bæredygtige udviklingsprojekter i Vietnam.

Aftalen betyder blandt andet, at Mikkelsen Arkitekter og Vinaconex R&D påbegynder samarbejde om tre nye vietnamesiske projekter, herunder et 18 ha stort bæredygtigt boligprojekt i Hanoi og en ny kystby i provinsen Thanh Hoa.

- For Mikkelsen Arkitekter er bæredygtighed et helt grundlæggende udgangspunkt for alle de projekter, vi engagerer os i, og den nye samarbejdsaftale er en god mulighed for at arbejde med bæredygtighed og grønne koncepter i den helt store skala, fortæller direktør Stig Mikkelsen, arkitekt maa.

Underskrevet i fredags
Aftalen blev underskrevet fredag d. 20. september ved et officielt arrangement i Dansk Industri (DI) arrangeret af DI i samarbejde med Landbrug og Fødevarer og Dansk Rederiforening. Udover præsident Troung Tan Sang deltog blandt andre H.K.H. Kronprins Frederik og Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Karen Hækkerup (S). Aftalen er det seneste tiltag i en række dansk-vietnamesiske samarbejds­projekter indenfor energi- og bygningsområdet, som også Klima, Energi- og Bygningsministeriet er engageret i.

Ny global standard
Et af projekterne er et nyt 18 ha bæredygtigt område i Hanoi, der skal disponeres med nye boliger. Teamet skal også udvikle en ny kystby i Thanh Hoa, mens det tredje projekt er boliger og en færgeterminalbygning i Ho Chi Minh City. Ambitionen er, at de tre udviklingsprojekter skal sætte en global standard for bæredygtige byudviklings- og klimatilpasningsprojekter.

- Danmark har på mange områder et velfungerende samarbejde med Vietnam, og vi er et af de førende lande indenfor bæredygtighed. Den viden vi opbygger, har et stort eksportpotentiale. De løsninger, vi udvikler i samarbejde med Vinaconex og Buro Happold, løfter ikke blot de konkrete projekter, men vil ligeledes kunne anvendes i andre udviklingsprojekter i denne del af verden. Vi ser bæredygtighed og energioptimering som drivers for udvikling af ny arkitektur, fortæller Stig Mikkelsen.

-jhn

FAKTA
Socialt boligbyggeri, mixed use og energioptimeret design. 18 ha Hanoi.
Boliger og hotel i nyt havne område, Thanh Hoa.
Boliger og færgeterminalbygning 8,5 ha, Ho Chi Minh City. 

Brochurer

Uge 48: Konkurser i byggeriet

Uge 48: Konkurser i byggeriet

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen den seneste uge

Miljøminister får hals- og håndsret over brændeovne

Miljøminister får hals- og håndsret over brændeovne

Ministeren får bemyndigelse til uden om Folketinget at skærpe det fastsatte alderskrav for udskiftning af brændeovne eller fastsætte et partikeludledningskrav

Murer-robot klar til det monotone arbejde

Murer-robot klar til det monotone arbejde

BrickBot hjælper til med at lægge sten og mørtel og kan dermed gøre arbejdsmiljøet bedre for mange murere

Undgå revner og andre skader i CLT-elementer

Undgå revner og andre skader i CLT-elementer

Det er dog vigtigt at behandle det stadig mere populære CLT-materiale som et fugtfølsomt materiale, da det kan deformere og i værste fald nedbrydes af fugtpåvirkninger