UgensErhverv.dk
Optiplan brædder - forklædt som træ

Optiplan brædder - forklædt som træ

Lang levetid, minimal vedligeholdelse, angibes ikke af råd og svamp, nem tilpasning

27-05-2004

Optiplan Brædder kan anvendes som udvendig facadebeklædning på alle former for byggerier, hvad enten det gælder nybyggeri eller renovering. Herudover er brædderne ideelle som vindskeder samt til beklædning af udhæng, stern og gavl.

Som facadebeklædning monteres Optiplan oftest "på klink" eller som "1 på 2", men kan anvendes stort set som det ønskes.

Optiplan Brædder er fremstillet af asbestfri fiberarmeret cement og kan modstå selv de skrappeste vejrforhold. Den synlige åreaftegning i overfladen gør, at det til forveksling ligner rigtigt træ. For at opnå et naturligt resultat anvendes hele 6 forskellige strukturer i produktionen.

123 Brædderne leveres i længder á 3600 mm i farverne hvid, grå, sortbrun og ubehandlet. Sidstnævnte er forseglet på både for- og bagside og behøver ingen grundbehandling. Den ubehandlede kan males med en acrylplastmaling i farver efter eget ønske. Her til venstre ses Optiplan Brædder malet med Sadolins verdensfarver.

Optiplan Brædder i 3 standardfarver samt ubehandlet. Optiplan Brædder er dækket af en 10-års garantiperiode og er, trods mange fordele, ikke dyrere end træ.

Lang levetid
Som kendt fra bølgeplader har produkter af fiberarmeret cement en egenskab, der sikrer en lang levetid. Det gør sig også gældende for Optiplan Brædder, der bibeholder den flotte træstruktur og de tekniske egenskaber i mange år.

Angribes ikke af råd og svamp
Optiplan Brædder er næsten udelukkende fremstillet af ikke-organiske materialer. Det gør det umuligt for råd og svamp at få fat. Brædderne er desuden i stand til, på lige fod med naturligt træ, at optage fugt og afgive det igen, når forholdene tillader det.

Minimal vedligeholdelse
I modsætning til træ kræver Optiplan Brædder stort set ingen vedligeholdelse. Man slipper for at behandle sit træværk med træbeskyttelsesmidler o.lign. år efter år. Det må dog generelt accepteres, at byggematerialer med tiden bliver beskidte, og at simpel rengøring derfor må påregnes.

Nem tilpasning
Det er både let og hurtigt at arbejde med Optiplan Brædder. Det foregår akkurat som med træ ved hjælp af almindeligt værktøj såsom sav, hammer og sømpistol. Se monteringsvejledningen for nærmere information omkring tilpasning og fastgørelse.

Brochurer

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Det er så længe siden, at de færreste i byggeriet kan huske det, at Danmark har haft en boligminister og byggeriet dermed ’sin egen minister’

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Ifølge Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, at byggebeskæftigelsen steg med beskedne 700 personer i tredje kvartal 2019.

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

Rådgivende ingeniørvirksomheder oplever en opbremsning i væksten. Dog forventes fortsat en positiv samlet udvikling i Østdanmark, mens Vestdanmark balancerer mellem vækst og tilbagegang

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området