UgensErhverv.dk
Optiplan brædder - forklædt som træ

Optiplan brædder - forklædt som træ

Lang levetid, minimal vedligeholdelse, angibes ikke af råd og svamp, nem tilpasning

27-05-2004

Optiplan Brædder kan anvendes som udvendig facadebeklædning på alle former for byggerier, hvad enten det gælder nybyggeri eller renovering. Herudover er brædderne ideelle som vindskeder samt til beklædning af udhæng, stern og gavl.

Som facadebeklædning monteres Optiplan oftest "på klink" eller som "1 på 2", men kan anvendes stort set som det ønskes.

Optiplan Brædder er fremstillet af asbestfri fiberarmeret cement og kan modstå selv de skrappeste vejrforhold. Den synlige åreaftegning i overfladen gør, at det til forveksling ligner rigtigt træ. For at opnå et naturligt resultat anvendes hele 6 forskellige strukturer i produktionen.

123 Brædderne leveres i længder á 3600 mm i farverne hvid, grå, sortbrun og ubehandlet. Sidstnævnte er forseglet på både for- og bagside og behøver ingen grundbehandling. Den ubehandlede kan males med en acrylplastmaling i farver efter eget ønske. Her til venstre ses Optiplan Brædder malet med Sadolins verdensfarver.

Optiplan Brædder i 3 standardfarver samt ubehandlet. Optiplan Brædder er dækket af en 10-års garantiperiode og er, trods mange fordele, ikke dyrere end træ.

Lang levetid
Som kendt fra bølgeplader har produkter af fiberarmeret cement en egenskab, der sikrer en lang levetid. Det gør sig også gældende for Optiplan Brædder, der bibeholder den flotte træstruktur og de tekniske egenskaber i mange år.

Angribes ikke af råd og svamp
Optiplan Brædder er næsten udelukkende fremstillet af ikke-organiske materialer. Det gør det umuligt for råd og svamp at få fat. Brædderne er desuden i stand til, på lige fod med naturligt træ, at optage fugt og afgive det igen, når forholdene tillader det.

Minimal vedligeholdelse
I modsætning til træ kræver Optiplan Brædder stort set ingen vedligeholdelse. Man slipper for at behandle sit træværk med træbeskyttelsesmidler o.lign. år efter år. Det må dog generelt accepteres, at byggematerialer med tiden bliver beskidte, og at simpel rengøring derfor må påregnes.

Nem tilpasning
Det er både let og hurtigt at arbejde med Optiplan Brædder. Det foregår akkurat som med træ ved hjælp af almindeligt værktøj såsom sav, hammer og sømpistol. Se monteringsvejledningen for nærmere information omkring tilpasning og fastgørelse.

Brochurer

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Dansk Håndværk peger på, at mængden af forskellige økonomiske ordninger med deraf følgende bureaukrati vokser uhæmmet

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Dansk Byggeri efterlyser en snarlig politisk afklaring om en langsigtet investeringsplan for infrastruktur

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

PVC Informationsrådet retter i et brev til Folketinget en skarp kritik af Miljøstyrelsens rapport ’Vurdering af potentialet for substitution af PVC indenfor specifikke produktområder’

Ny platform skal inspirere danske boligejere til at energirenovere

Ny platform skal inspirere danske boligejere til at energirenovere

Et partnerskab mellem 3byggetilbud.dk og Danske Bank skal gøre det lettere for husejeren at gennemskue gevinsterne ved at energirenovere netop deres bolig