UgensErhverv.dk
Corus ByggeSystemer - FalZinc

Corus ByggeSystemer - FalZinc

Corus ByggeSystemer introducerer nu en nyhed på det danske byggemarked:

26-05-2004

Corus ByggeSystemer introducerer nu en nyhed på det danske byggemarked: FalZinc, falsbar aluminium med en overflade af zink til tag- og facadedesign. FalZinc kan bearbejdes efter de traditionelle håndværksprincipper og samtidig bevare aluminiums egenskaber.

Med det nyudviklede FalZinc udvider Corus ByggeSystemer sit produktprogram for tagdækning og facadebeklædning med et patenteret materiale, der kombinerer zink og aluminium. Resultatet er en sensationel løsning, der både fremtræder med et elegant og klassisk design og samtidig er væsentlig nemmere at arbejde med end traditionel titanzink.

Zink har gennem mange år været et foretrukket materiale til eksklusiv beklædning af tage og facader på byggerier, i både Danmark og i resten af Europa. Med FalZinc får arkitekter, bygherrer og håndværksvirksomheder nu et unikt materiale med store montagefordele, der samtidig giver titanzinkens designmæssige fordele.

Helt nye muligheder med FalZinc

Det kan, ifølge Per Mortensen, der er teknisk chef hos Corus ByggeSystemer, betyde store ændringer i den måde, håndværkerne fremover kommer til at arbejde med tag- og facadebeklædninger:

- FalZinc-plader er udviklet ved hjælp af den såkaldte Pegal-metode, hvor vi skaber en forpatineret zinkoverflade på en aluminiumkerne. Resultatet er en løsning, der bevarer det elegante udtryk ved zink, men som er meget nemmere at arbejde med, siger Per Mortensen.

Der er flere fordele ved at vælge Corus’ FalZinc-løsning frem for traditionel titanzink: FalZinc er så godt som uforgængeligt og giver en sikker beskyttelse af bygningen de næste 50-60 år som følge af en ekstremt god beskyttelse mod korrosion.

Vejer kun 1/3 af zink

- Byggerier i saltvandsmættede kystområder, som man finder mange steder i Norden, og byområder med forurenet luft, har væsentlig længere levetid med FalZinc end bygninger med traditionel zink.

Dertil kommer, at FalZinc er langt lettere at arbejde med, da materialet kun vejer 1/3 af traditionelt titanzink. Det har stor betydning, dels når håndværkerne skal håndtere FalZinc på store tagarealer, og dels når materialerne skal transporteres over større afstande.

Desuden har FalZinc egenskaber der gør, at materialet er meget nemt at formgive, idet det kan falses, bukkes, rundlægges og svejses – endda ved lave temperaturer. Det betyder, at håndværkere kan forarbejde FalZinc hele året i modsætning til titanzink, der kræver en opvarmning af materialet ved temperaturer på under 7 graders celsius.
--------------------------------------------------------------------------------
Corus ByggeSystemer A/S
Hans Kaarsbergs Vej 2
8400 Ebeltoft

Tlf: 8953 2000
Fax: 8953 2001
Email: corusbyggesystemer.com

Tag og facade dækkes stærkt og elegant med profilplader i stål..

Brochurer

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Det er så længe siden, at de færreste i byggeriet kan huske det, at Danmark har haft en boligminister og byggeriet dermed ’sin egen minister’

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Ifølge Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, at byggebeskæftigelsen steg med beskedne 700 personer i tredje kvartal 2019.

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

Rådgivende ingeniørvirksomheder oplever en opbremsning i væksten. Dog forventes fortsat en positiv samlet udvikling i Østdanmark, mens Vestdanmark balancerer mellem vækst og tilbagegang

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området