UgensErhverv.dk

Brændte arkitekter genopstår

Et halvt år efter branden er KHR arkitekter tilbage ved tegnebordene i Kanonbådsskurene på Holmen.

25-01-2007

I maj-måned 2006 flyttede KHR arkitekter ind i et af Kanonbådsskurene på Holmen i København efter mere end 30 år med adresse i Virum.

I august brændte de historiske lokaler ned til grunden og tegnestuen flyttede midlertidigt længere ud på Holmen til adressen Krudtløbsvej 1.

Fra og med d. 19. februar er tegnestuen så tilbage igen i Kanonbådsskurene denne på nabotomten med adressen Kanonbådsvej 4.

- At vi brændte så tæt efter flytningen fra Virum var selvfølgelig sort uheld. Heldigvis overlevede alt vores materiale digitalt og så skal en sten på vejen ikke have lov at vælte læsset. Nu er vi tilbage og tegnestuen som sådan er kommet styrket ud af oplevelsen – hvis man kan overleve sådan en omgang, kan man overleve alt, fortæller partner Mikkel Beedholm om oplevelsen.

Flytningen til Holmen skyldes et ønske om fysisk at vise, at tegnestuen de seneste år har gennemført et generationsskifte og er inde i en rivende udvikling med nye medarbejdere og - opgaver.

- Vores ønske er at kommunikere og skabe en innovativ arkitektur, der beror på æstetik, byggeteknik, vores egen historik og kultur i en bredere forstand, og således hæve os op over øjeblikkets luner, forklarer Mikkel Beedholm.

KHR arkitekter AS er grundlagt i 1946 af Gunnar Krohn og Hartvig Rasmussen, der stadig lægger forbogstaver til firmanavnet. Med 70 medarbejdere er firmaet blandt de største i Danmark og står bag en lang række kendte byggerier.

Blandt andet de underjordiske Metro-stationer i København, B&O´s hovedkvarter i Struer og senest det ny hovedsæde til kompositproducenten, Fiberline. Mest kendt i offentligheden er arkitektfirmaet dog nok for udformningen af den kontroversielle sorte busterminal på Rådhuspladsen i København.

- nn

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'