UgensErhverv.dk

Brændte arkitekter genopstår

Et halvt år efter branden er KHR arkitekter tilbage ved tegnebordene i Kanonbådsskurene på Holmen.

25-01-2007

I maj-måned 2006 flyttede KHR arkitekter ind i et af Kanonbådsskurene på Holmen i København efter mere end 30 år med adresse i Virum.

I august brændte de historiske lokaler ned til grunden og tegnestuen flyttede midlertidigt længere ud på Holmen til adressen Krudtløbsvej 1.

Fra og med d. 19. februar er tegnestuen så tilbage igen i Kanonbådsskurene denne på nabotomten med adressen Kanonbådsvej 4.

- At vi brændte så tæt efter flytningen fra Virum var selvfølgelig sort uheld. Heldigvis overlevede alt vores materiale digitalt og så skal en sten på vejen ikke have lov at vælte læsset. Nu er vi tilbage og tegnestuen som sådan er kommet styrket ud af oplevelsen – hvis man kan overleve sådan en omgang, kan man overleve alt, fortæller partner Mikkel Beedholm om oplevelsen.

Flytningen til Holmen skyldes et ønske om fysisk at vise, at tegnestuen de seneste år har gennemført et generationsskifte og er inde i en rivende udvikling med nye medarbejdere og - opgaver.

- Vores ønske er at kommunikere og skabe en innovativ arkitektur, der beror på æstetik, byggeteknik, vores egen historik og kultur i en bredere forstand, og således hæve os op over øjeblikkets luner, forklarer Mikkel Beedholm.

KHR arkitekter AS er grundlagt i 1946 af Gunnar Krohn og Hartvig Rasmussen, der stadig lægger forbogstaver til firmanavnet. Med 70 medarbejdere er firmaet blandt de største i Danmark og står bag en lang række kendte byggerier.

Blandt andet de underjordiske Metro-stationer i København, B&O´s hovedkvarter i Struer og senest det ny hovedsæde til kompositproducenten, Fiberline. Mest kendt i offentligheden er arkitektfirmaet dog nok for udformningen af den kontroversielle sorte busterminal på Rådhuspladsen i København.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil