UgensErhverv.dk

Malermestre på svendejagt

Inviterer beskæftigelsesministeren til at give bud på, hvordan der skaffes mere arbejdskraft til malerfaget.

25-01-2007

I morgen holder Danske Malermestre deres årlige træf på hotel Nyborg Strand og i hvert fald en gæst samler der sig særlig opmærksomhed omkring - beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.

- Hver tredje malermester må sige nej til opgaver, fordi der er ikke er svende nok. Derfor ønsker vi nogle bud på, hvordan malerfaget kan tilføres mere arbejdskraft, siger direktør Ole Draborg fra Danske Malermestre.

Der er 10.000 ansatte indenfor malerfaget, som oplevede en tilgang på 1.300 personer i løbet af det sidste år. Ole Draborg vurderer, at der behov for yderligere 500-1.000 faguddannede i løbet af de kommende måneder.

- Der er 100.000 ledige plus en skjult reserve af førtidspensionerede og efterlønnere. Vi kan måske finde måder at få nogle af dem tilbage til malerfaget, eller sørge for at de ikke forlader branchen så hurtigt, siger Ole Draborg og henviser bl.a. til svendenes konsekvente ”udflagning”. Når de fylder 60 går stort set alle på efterløn, hvorfor malermestrene gerne så efterlønsordningen ændret, så man kan holde på arbejdskraften længere.

- Og det er ikke et problem at blive længere på arbejdsmarkedet, når man er maler. Der er stort set ingen nedslidningsproblemer i malerbranchen og miljøproblemer med malerprodukter hører fortiden til, siger Ole Draborg og henviser til den store andel af kvindelige svende – en tredjedel af de ansatte - som udtryk for et skånsomt arbejdsmiljø.

Foruden mødet på Nyborg Strand ser Malermestrene frem til nogle af beskæftigelsesministerens nyligt tidligere annoncerede initiativer for at komme arbejdskraftmanglen til livs på det danske arbejdsmarked.

Specielt store forventninger har man til den nye jobportal www.workimport.dk, der går i luften 1. februar. Her skal arbejdsgivere kunne finde udenlandsk arbejdskraft langt lettere end i dag.

- mir

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'