UgensErhverv.dk
Entreprenør på listefødder

Entreprenør på listefødder

Rundvisninger skal øge følsomme naboers forståelse for støjende byggeplads.

24-01-2007

Rundvisninger skal øge følsomme naboers forståelse for støjende byggeplads

Midt i en fredet skov og klos op ad et fungerende center med hjerneskade patienter er MT Højgaard i gang med at udvide og ombygge af rehabiliterings- og konferencecenteret Vejlefjord.

Byggeriet skal give mere plads til patienter og kursusdeltagere og foregår i umiddelbar nærhed af rehabiliteringscenteret for patienter med hjerneskade.

Naboskabet betyder at der skal tages særlige hensyn i dagligdagen på byggepladsen, da de hjerneskadede patieter er særligt følsomme for støj. MT Højgaard og Vejlefjord har derfor indgået en aftale om jævnlige byggepladsrundvisninger for centrets brugere og ansatte.

- Hos de brugere, der har deltaget i rundvisningerne, oplever jeg en accept af de gener, vi må leve med, så længe byggeriet er i gang. Alle, der besøger byggepladsen og ser de store maskiner, får en forståelse for, at det ikke kan foregå lydløst. Men også den imødekommenhed, som rundvisningerne er et udtryk for, er med til at skabe respekt og tryghed, forklarer Vejlefjords ledende psykolog Hans Holdgaard.

- Vi gør naturligvis alt, hvad vi kan, for at genere mindst muligt. Men vi befinder os ude i en skov, hvor der normalt er fuldstændig stille, så byggepladser med tårnkraner og maskiner fylder på alle måder meget. Det kan ikke undgå at påvirke centrets brugere, siger projektchef Søren Jungersen fra MT Højgaard.

Nybyggeriet består af to punkthuse i seks etager, et konferencecenter med auditorium samt en rekreationsafdeling med termiske bade. Derudover står dele af de oprindelige bygninger overfor væsentlige forbedringer med blandt andet en restaurant på taget af hovedbygningen.

Det er arkitektfirmaet Archidea, der har udformet projektet.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'