UgensErhverv.dk
Entreprenør på listefødder

Entreprenør på listefødder

Rundvisninger skal øge følsomme naboers forståelse for støjende byggeplads.

24-01-2007

Rundvisninger skal øge følsomme naboers forståelse for støjende byggeplads

Midt i en fredet skov og klos op ad et fungerende center med hjerneskade patienter er MT Højgaard i gang med at udvide og ombygge af rehabiliterings- og konferencecenteret Vejlefjord.

Byggeriet skal give mere plads til patienter og kursusdeltagere og foregår i umiddelbar nærhed af rehabiliteringscenteret for patienter med hjerneskade.

Naboskabet betyder at der skal tages særlige hensyn i dagligdagen på byggepladsen, da de hjerneskadede patieter er særligt følsomme for støj. MT Højgaard og Vejlefjord har derfor indgået en aftale om jævnlige byggepladsrundvisninger for centrets brugere og ansatte.

- Hos de brugere, der har deltaget i rundvisningerne, oplever jeg en accept af de gener, vi må leve med, så længe byggeriet er i gang. Alle, der besøger byggepladsen og ser de store maskiner, får en forståelse for, at det ikke kan foregå lydløst. Men også den imødekommenhed, som rundvisningerne er et udtryk for, er med til at skabe respekt og tryghed, forklarer Vejlefjords ledende psykolog Hans Holdgaard.

- Vi gør naturligvis alt, hvad vi kan, for at genere mindst muligt. Men vi befinder os ude i en skov, hvor der normalt er fuldstændig stille, så byggepladser med tårnkraner og maskiner fylder på alle måder meget. Det kan ikke undgå at påvirke centrets brugere, siger projektchef Søren Jungersen fra MT Højgaard.

Nybyggeriet består af to punkthuse i seks etager, et konferencecenter med auditorium samt en rekreationsafdeling med termiske bade. Derudover står dele af de oprindelige bygninger overfor væsentlige forbedringer med blandt andet en restaurant på taget af hovedbygningen.

Det er arkitektfirmaet Archidea, der har udformet projektet.

- nn

Brochurer

H.M. Kong Frederik X indvier første tunnelelement på Femern Bælt

H.M. Kong Frederik X indvier første tunnelelement på Femern Bælt

- Det er en milepæl i danmarkshistorien, sagde transportministeren.

Kulturen i byggebranchen skal ændres for at tiltrække flere unge

Kulturen i byggebranchen skal ændres for at tiltrække flere unge

Tidligere direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen opfordrer Bygge- og installationsbranchen til at lytte til de unge, inddrage dem i planlægningen og behandle dem med respekt på byggepladsen og på skolebænken

Ikonisk motorvejsrestaurant genåbner

Ikonisk motorvejsrestaurant genåbner

Danmarks første motorvejscafé – Storkereden – kommer igen til ære og værdighed efter en omtumlet tilværelse

35 toetagers rækkehuse og otte lejligheder i Nordjylland skal totalrenoveres

35 toetagers rækkehuse og otte lejligheder i Nordjylland skal totalrenoveres

Projektet ventes at tage omkring to år at gennemføre projektet, hvilket vil ske i etaper. For den enkelte beboer betyder det, at boligen vil være under ombygning i omkring otte måneder.