UgensErhverv.dk

Rige mænd får huset

Ved skilsmisse får de velhavende mænd boligen, mens kvinden får børnene – fattige mænd får hverken børn eller bolig.

24-01-2007

Ved skilsmisse får de velhavende mænd boligen, mens kvinden får børnene – fattige mænd får hverken børn eller bolig

Det er en af konklusionerne i en SBi-analyse af 42.000 fraskilte pars boligsituation et år efter skilsmissen i 2002. Undersøgelsen ser på om der er vindere eller tabere i forbindelse med opløsningen af parforholdet, og omfatter både gifte eller papirløse par.

- Hvis man skal tale om, hvem der kommer stærkest eller svagest ud af en skilsmisse, så sætter mænd sig på begge pladser. Det er helt klart de velhavende mænd, der har råd til enten at blive i familieboligen eller købe en tilsvarende bolig, der scorer højest rent boligmæssigt. Og på den front er det også de mindre bemidlede mænd, der står svagest, fordi det her er kvinderne, der beholder den fælles bolig. Dertil kommer, at det generelt oftest er kvinderne, der får børnene, siger seniorforsker Kirsten Gram-Hanssen fra SBi’s Center for Boligvelfærd.

Når bruddet først er en realitet, så sker flytningen ofte akut og under et stort tidspres. Der kan være tale om timer, og så hurtigt finder man ikke finde en ny bolig på et presset boligmarked, hvor der er svært og dyrt at få fodfæste. Derfor flytter ´udflytteren´ tit til en midlertidig bolig, det kan være hotel, sommerhus, venner og familie.

Behov for billige lejeboliger
Rapporten konkluderer, at billige lejeboliger i nærheden af det tidligere fælles hjem er langt det største ønske hos de fraflyttede.

- Selv om nogle fraskilte et stykke tid efter skilsmissen vælger at købe en ejer-
bolig, så er lejeboligmarkedet for langt de fleste det mest oplagte umiddelbart efter en skilsmisse. Det er derfor vigtigt, at der i så mange lokalsamfund som muligt er udlejningsboliger, både almene og private, i et tilstrækkeligt omfang og i rimelig kvalitet. Det kan være med til at afbøde nogle af de stressende forhold, som både børn og voksne oplever omkring boligsituationen i forbindelse med en skilsmisse, siger seniorforsker og medforfatter Claus Bech-Danielsen fra Center for Boligvelfærd.

Ifølge analysen flytter begge fra den fælles bolig i 30 procent af tilfældene. Sandsynligheden for, at en af parterne bliver boende stiger med stigende social gruppe, uddannelse, og alder. Der er også større sandsynlighed for, at den ene part bliver boende, hvis man bor i en almen bolig, ligesom der i hovedstandsområdet er flere, hvor den ene part bliver boende efter en skilsmisse end i den øvrige del af landet. Hjemmeboende børn over 7 år øger desuden også sandsynligheden for, at en bliver boende i den fælles bolig.

Læs flere af rapportens resultater på www.sbi.dk

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'