UgensErhverv.dk
Industrielt byggeri på skoleskemaet

Industrielt byggeri på skoleskemaet

Erhvervsakademier etablerer Videncenter for Industrielt Byggeri.

23-01-2007

Erhvervsakademier etablerer Videncenter for Industrielt Byggeri

Nordjyllands Erhvervsakademi og Erhvervsakademiet på Odense Tekniske Skole åbner sammen et Videncenter for Industrielt Byggeri - VIB.

Formålet er at omsætte forskning, viden og erfaringer med industrielt byggeri til udviklings- og studieprojekteri byggeriets mvu-, kvu- og eud-uddannelser.

Videncenteret åbner officielt 7. marts i år, hvilket markeres med en konference i Turbinehallen i Århus. 500 studerende, forskere og erhvervsfolk er inviteret til arrangementet, hvor de blandt kan høre:

Filosoffen Arno Victor Nielsen fortælle om ´Hvorfor danskere elsker mursten?´

Eller NCC-direktør Torben Biilmann diskuterer med Jørgen Nue Møller fra Fonden for Billige Boliger om forskellen mellem nutidens og 60´ernes industrielle byggeri.

Per Feldthaus fra Arkitema vil sammen med Per Kortegaard fra Aarhus Arkitektskole og Bo Koldbro Yder fra MT-Højgaard debatterer: Hvad driver en industrialisering af byggeriet?

Diskussionerne bliver gennemført som Tv-debat og bliver optaget på video til efterfølgende transmission på VIB’s hjemmeside.

Desuden arrangeres en række busturer med hver sit tema. Ud fra temaet og et oplæg fra busværterne skal der under busturen formuleres spørgsmål til debatterne i Turbinehallen.

- nn

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'