UgensErhverv.dk

P-husenes by

Det første af 17 parkeringsanlæg i Ørestad er snart køreklar.

19-01-2007

Det første af 17 parkeringsanlæg i Ørestad er snart køreklar

Af Niels Nielsen

Antallet af biler i gadebilledet bliver begrænset i Ørestad. Hele 17 parkeringshuse er det planen at opføre i Ørestad City og - Syd, hvor ambitionen er at der aldrig skal være mere end 200 meter til nærmeste P-anlæg.

Modsat de øvrige ny bydele i København, hvor bilerne gemmes af vejen i parkeringskældre, så bliver parkeringshuse over terræn en naturlig del af bybilledet i Ørestad.

Det er det højtliggende grundvand i bydelen på den inddæmmede Amager Fælled, der gør det mere økonomisk rentabelt at bygge opad end grave dybt ned i jorden.

Til gengæld arbejdes i byplanlægningen med at gøre de mange pakeringshuse til en aktiv og æstetsik del af bylivet.

På taget af det første parkeringsanlæg, som er under opførelse bag det nye Ørestad Gymnasium og indvies 17. april, etableres for eksempel opholds- og sportsfaciliteter.

Og det er ingen ringere en opera-arkitekterne fra Henning Larsen Architects, der har udformet anlægget med åbne lameller i stål og hårdt træ på facaderne. Cirka en trediedel af arealet på i alt 10.000 kvadratmeter ligger under terræn.

Få hundrede meter derfra opføres VM-Bjerget, hvor terrassehuse er placeret oven på et stort parkeringshus. Her er det den tidligere Plot-arkitekt Bjarke Ingels, der fornyer måden at bygge parkeringsanlæg.

Desuden planlægges det at introducere fuldautomatiske parkeringsanlæg i Ørestad, hvilket vil gøre det muligt at fordoble antallet af p-pladser i forhold til et traditionelt p-hus med samme areal.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv