UgensErhverv.dk

Arbejdstilsynet i aktion på byggepladserne

Arbejdstilsynet besøger byggepladser over hele landet

18-01-2007Arbejdstilsynet besøger byggepladser over hele landet


Målet for aktionen er at sikre en høj fokus på sikkerheden, efter at aktioner i 2006 viste, at alt for mange byggepladser sløser med helt basale regler.

Sidste år gik Arbejdstilsynet tre gange på uanmeldte aktioner på landets byggepladser. Ved alle tre aktioner måtte Arbejdstilsynet konstatere, at der på alt for mange byggepladser ses stort på sikkerhedsreglerne.

- Aktionerne i 2006 viste klart, at både de enkelte virksomheder, parterne på bygge- og anlægsområdet og Arbejdstilsynet er nødt til at fastholde fokus på byggepladsernes sikkerhed. Vi kan simpelthen ikke acceptere, at man sætter medarbejdernes liv og helbred på spil, siger direktør i Arbejdstilsynet Jens Jensen.

Aktionerne i 2006 kom efter, at der året før var sket en markant stigning i antallet af dødsulykker på byggepladserne. De foreløbige tal for 2006 viser en nedgang i antal dødsulykker, men alligevel fastholder Arbejdstilsynet, at det ikke er godt nok.

- Én dødsulykke er simpelthen én for mange. Vi ved, at hvis man overholder de regler, som både arbejdsgivere og lønmodtagere er enige i, kan de fleste af de alvorligste ulykker undgås. Og derfor bliver vi ved med at presse branchen til, at man hele vejen rundt tager sagen alvorligt, siger Jens Jensen.

De tilsynsførende vil især have fokus på farligt tagarbejde, arbejde på stilladser og stiger samt arbejde i personløftere.

- Den seneste tids megen fokus på asbest betyder, at vi også vil se efter dette ude på byggepladserne. Det kan fx være i forbindelse med udskiftning af tagplader eller andet, hvor vi vil se på, om man håndterer den farlige asbest efter reglerne, siger Jens Jensen.

I 2005 skete der 20 dødsulykker på de danske byggepladser. I 2006 omkom 6 under arbejde på byggepladser.

-sbo

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv