UgensErhverv.dk

Arbejdstilsynet i aktion på byggepladserne

Arbejdstilsynet besøger byggepladser over hele landet

18-01-2007Arbejdstilsynet besøger byggepladser over hele landet


Målet for aktionen er at sikre en høj fokus på sikkerheden, efter at aktioner i 2006 viste, at alt for mange byggepladser sløser med helt basale regler.

Sidste år gik Arbejdstilsynet tre gange på uanmeldte aktioner på landets byggepladser. Ved alle tre aktioner måtte Arbejdstilsynet konstatere, at der på alt for mange byggepladser ses stort på sikkerhedsreglerne.

- Aktionerne i 2006 viste klart, at både de enkelte virksomheder, parterne på bygge- og anlægsområdet og Arbejdstilsynet er nødt til at fastholde fokus på byggepladsernes sikkerhed. Vi kan simpelthen ikke acceptere, at man sætter medarbejdernes liv og helbred på spil, siger direktør i Arbejdstilsynet Jens Jensen.

Aktionerne i 2006 kom efter, at der året før var sket en markant stigning i antallet af dødsulykker på byggepladserne. De foreløbige tal for 2006 viser en nedgang i antal dødsulykker, men alligevel fastholder Arbejdstilsynet, at det ikke er godt nok.

- Én dødsulykke er simpelthen én for mange. Vi ved, at hvis man overholder de regler, som både arbejdsgivere og lønmodtagere er enige i, kan de fleste af de alvorligste ulykker undgås. Og derfor bliver vi ved med at presse branchen til, at man hele vejen rundt tager sagen alvorligt, siger Jens Jensen.

De tilsynsførende vil især have fokus på farligt tagarbejde, arbejde på stilladser og stiger samt arbejde i personløftere.

- Den seneste tids megen fokus på asbest betyder, at vi også vil se efter dette ude på byggepladserne. Det kan fx være i forbindelse med udskiftning af tagplader eller andet, hvor vi vil se på, om man håndterer den farlige asbest efter reglerne, siger Jens Jensen.

I 2005 skete der 20 dødsulykker på de danske byggepladser. I 2006 omkom 6 under arbejde på byggepladser.

-sbo

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil