UgensErhverv.dk

Antallet af ansatte i bygge og anlæg falder igen

Beskæftigelsen indenfor reparation og vedligeholdelse falder, mens nybyggeri tegner sig for en fortsat lille stigning

18-01-2007Beskæftigelsen indenfor reparation og vedligeholdelse falder, mens nybyggeri tegner sig for en fortsat lille stigning


Beskæftigelsen inden for bygge og anlæg faldt med 2,6% fra 3. til 4. kvartal i 2006, fra 180.300 i 3. kvartal til 175.500 beskæftigede i 4. kvartal, når der korrigeres for sæsonudsving. Det samlede fald i byggebeskæftigelsen skal ses i lyset af, at beskæftigelsen i 3. kvartal var historisk høj, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Inden for reparation og vedligeholdelse faldt den sæsonkorrigerede beskæftigelse med 10,8%, mens den faldt med 2,5% inden for anlægsvirksomhed. Inden for nybyggeri steg den sæsonkorrigerede beskæftigelse med 4,9%.

Den sæsonkorrigerede udvikling i beskæftigelsen fra 3. kvartal til 4. kvartal varierer meget i de forskellige brancher. Beskæftigelsen for murermestre og VVS installatører faldt med henholdsvis 18% og 11,7%. Derimod steg beskæftigelsen for tømrermestre og entreprenører med henholdsvis 3,9% og 0,9%.

I forhold til året før er er stor forskel på udviklingen i de enkelte brancher, således steg byggebeskæftigelsen med 10.900 personer eller 6,5% i 4. kvartal 2006 i forhold til 4. kvartal 2005. Inden for nybyggeri steg beskæftigelsen 11,8%, mens den steg 9,4% inden for anlægsvirksomhed og 2,0% inden for reparation.

-sbo

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

- Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, siger miljøminister Magnus Heunicke (S)

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Det første spadestik er taget i byggeriet af et ny hovedkvarter til Forsvarets Efterretningstjeneste. PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS ser frem til at opføre det historiske byggeri, som vil bidrage til Danmarks sikkerhed

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Danmark, Sverige, Finland og England viser, at medarbejdere har en højere risiko for selvmordsforsøg eller fuldbyrdet selvmord, hvis de har oplevet vold på arbejdet