UgensErhverv.dk
Carl F A/S købt af SanistålDirektør i Sanistål, Christian B. Lund, ser Carl F

Carl F A/S købt af Sanistål

Sanistål overtager sund virksomhed med en omsætning på en milliard kroner

12-01-2007

Carl F A/S, der er kendt for dør- og vinduesbeslag, befæstelser og værktøj til tømrer- og snedkerbranchen, er per 1. januar blevet købt at Sanistål, der leverer produkter indenfor blandt andet VVS, maskiner, værktøj, stål, metaller og tekniske applikationer.

Købesummen for den erhvervede aktiekapital udgør 500 millioner kroner, og Sanistål forventer, at købet vil påvirke resultatet med 25-35 millioner kroner, dog først i 2008, mens påvirkningen de efterfølgende år vil løbe op i forventede 45-50 millioner.

Det bedste match
I chefgruppen hos Carl F A/S har man øjnet et stort potentiale i sammenlægningen, både i relation til gennemførelse af strategier og de synergier, der på længere sigt kan komme ud af det nye samarbejde.

- Der er ingen tvivl om, at Sanistål og Carl F passer godt sammen i forhold til vores aktiviteter. Det er nok det bedste match, vi kunne få og vil medvirke til at styrke såvel Carl F som Sanistål, vurderer administrerende direktør i Carl F, Hans Christian Petersen.

Styrker begge veje
Også Saniståls administrerende direktør, Christian B. Lund, ser en lys fremtid i nyerhvervelsen.

- Opkøbet af Carl F kommer til at betyde en lang række fremtidige fordele. Først og fremmest får vi tilført et stort nyt forretningsområde med nye produkter, nye kundegrupper - og en stærk international placering. Desuden har Carl F 12 butikker, der vil styrke vores geografiske dækning specielt på Sjælland. Vi får en lang række indkøbssynergier, og på e-handelsområdet kan vi udnytte vores stærke position til at styrke Carl F, siger Christian B. Lund og tilføjer:

- Carl F er et rigtig stærkt brand med en lang række stærke kompetencer. Eksempelvis har virksomheden en stærk projektafdeling til byggesager og Carl F’s produktkatalog, der tjener som tømrernes og snedkernes ”blå bibel”. Med Saniståls og Carl F´s byggedivisioner bliver vi tilsammen Danmarks stærkeste leverandør til byggesektoren, anslår Christian B. Lund.

De to virksomheder, der tilsammen har 2.300 medarbejdere i hele verden, er i forvejen så store, at købet skal godkendes af konkurrencemyndighederne.

-los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'