UgensErhverv.dk
Carl F A/S købt af SanistålDirektør i Sanistål, Christian B. Lund, ser Carl F

Carl F A/S købt af Sanistål

Sanistål overtager sund virksomhed med en omsætning på en milliard kroner

12-01-2007

Carl F A/S, der er kendt for dør- og vinduesbeslag, befæstelser og værktøj til tømrer- og snedkerbranchen, er per 1. januar blevet købt at Sanistål, der leverer produkter indenfor blandt andet VVS, maskiner, værktøj, stål, metaller og tekniske applikationer.

Købesummen for den erhvervede aktiekapital udgør 500 millioner kroner, og Sanistål forventer, at købet vil påvirke resultatet med 25-35 millioner kroner, dog først i 2008, mens påvirkningen de efterfølgende år vil løbe op i forventede 45-50 millioner.

Det bedste match
I chefgruppen hos Carl F A/S har man øjnet et stort potentiale i sammenlægningen, både i relation til gennemførelse af strategier og de synergier, der på længere sigt kan komme ud af det nye samarbejde.

- Der er ingen tvivl om, at Sanistål og Carl F passer godt sammen i forhold til vores aktiviteter. Det er nok det bedste match, vi kunne få og vil medvirke til at styrke såvel Carl F som Sanistål, vurderer administrerende direktør i Carl F, Hans Christian Petersen.

Styrker begge veje
Også Saniståls administrerende direktør, Christian B. Lund, ser en lys fremtid i nyerhvervelsen.

- Opkøbet af Carl F kommer til at betyde en lang række fremtidige fordele. Først og fremmest får vi tilført et stort nyt forretningsområde med nye produkter, nye kundegrupper - og en stærk international placering. Desuden har Carl F 12 butikker, der vil styrke vores geografiske dækning specielt på Sjælland. Vi får en lang række indkøbssynergier, og på e-handelsområdet kan vi udnytte vores stærke position til at styrke Carl F, siger Christian B. Lund og tilføjer:

- Carl F er et rigtig stærkt brand med en lang række stærke kompetencer. Eksempelvis har virksomheden en stærk projektafdeling til byggesager og Carl F’s produktkatalog, der tjener som tømrernes og snedkernes ”blå bibel”. Med Saniståls og Carl F´s byggedivisioner bliver vi tilsammen Danmarks stærkeste leverandør til byggesektoren, anslår Christian B. Lund.

De to virksomheder, der tilsammen har 2.300 medarbejdere i hele verden, er i forvejen så store, at købet skal godkendes af konkurrencemyndighederne.

-los

Brochurer

H.M. Kong Frederik X indvier første tunnelelement på Femern Bælt

H.M. Kong Frederik X indvier første tunnelelement på Femern Bælt

- Det er en milepæl i danmarkshistorien, sagde transportministeren.

Kulturen i byggebranchen skal ændres for at tiltrække flere unge

Kulturen i byggebranchen skal ændres for at tiltrække flere unge

Tidligere direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen opfordrer Bygge- og installationsbranchen til at lytte til de unge, inddrage dem i planlægningen og behandle dem med respekt på byggepladsen og på skolebænken

Ikonisk motorvejsrestaurant genåbner

Ikonisk motorvejsrestaurant genåbner

Danmarks første motorvejscafé – Storkereden – kommer igen til ære og værdighed efter en omtumlet tilværelse

35 toetagers rækkehuse og otte lejligheder i Nordjylland skal totalrenoveres

35 toetagers rækkehuse og otte lejligheder i Nordjylland skal totalrenoveres

Projektet ventes at tage omkring to år at gennemføre projektet, hvilket vil ske i etaper. For den enkelte beboer betyder det, at boligen vil være under ombygning i omkring otte måneder.