UgensErhverv.dk
Malerfagets nye konduktøruddannelse godt igangFoto: Anders Brohus

Malerfagets nye konduktøruddannelse godt igang

Efteruddannelse skal give mellemledere et kompetenceløft

11-01-2007

Det første hold på malerfagets nye konduktøruddannelse er netop begyndt på malerfagets helt nye konduktøruddannelse. Det er en for byggefagene væsentlig efteruddannelse, som skal give et mærkbart kompetenceløft til konduktørerne. Samtidig er det den første målrettede uddannelse af mellemledere i byggefagene.

- Vi har manglet at kunne give vores konduktører en uddannelse som mellemledere. Med denne uddannelse vil de få meget mere viden om ledelse, om sagsstyring og om økonomi, siger Søren Dyhr fra Danske Malermestres bestyrelse.

Det første modul i uddannelsen er en uge med teambuilding og økonomistyring. I løbet af i alt syv ugers undervisning fordelt over godt fire måneder, får de kommende konduktører undervisning i blandt andet kvalitetssikring, byggeledelse, personalejura og arbejdsmiljø.

- Jeg har store forventninger til uddannelsen og håber at blive en bedre leder. Specielt i forholdet til bygherre håber jeg at få nogle værktøjer, som jeg kan bruge i det daglige. Men også i forhold til firmaets svende, håber jeg at blive klædt bedre på, siger Karsen Kristensen, en af de første 18 kursister.

Danske Malermestre har udviklet malerfagets konduktøruddannelse sammen med Vitus Bering i Horsens, og uddannelsen er bygget op i AMU-regi.

- Vores mål er, at vi fremover vil kunne se bedre styring af arbejdet ude på pladserne og færre mangler i det færdige arbejde. Desuden tror jeg, at andre håndværksfag kan bruge modellen til tilsvarende konduktøruddannelser, siger Søren Dyhr, som selv har været med til at udforme uddannelsen.

-sbo

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'