UgensErhverv.dk

Byggepladser tiltrækker unge nydanskere

To spændende byggepladser i Herning var med til at gøre unge nydanskere interesserede i en håndværksuddannelse

11-01-2007

- Det er min helt klare fornemmelse, at der var flere af deltagerne, der vil være håndværkere. De unge syntes kampagnen er en god idé, der kan give dem en god chance for at få en uddannelse.

Resultatet blev som det skulle for kontorchef i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Karl Højhus Jeppesen, da Dansk Byggeri og Integrationsministeriet onsdag den 10. januar gjorde sidste stop i Herning med kampagnen, der skal gøre unge med anden etnisk baggrund end dansk opmærksomme på mulighederne i byggebranchen.

Positive rollemodeller
Kampagnen har siden november inviteret unge i henholdsvis København, Århus og Odense med ud på byggepladserne, hvor de har fået mulighed for at se og høre om byggebranchen. I Herning havde man desuden entreret med en murer og en elektriker med anden etnisk baggrund end dansk, som kunne fortælle historier fra deres hverdage som lærlinge i byggebranchen.

På turen stillede de unge interesserede spørgsmål om blandt andet lønforhold og længden på uddannelserne, ligesom de havde mulighed for at snakke med håndværkerne på de to byggepladser, der blev besøgt i Herning i løbet af dagen.

Forældre og omgangskreds
Hvordan kampagnen fortsætter, er endnu ikke helt afgjort, men Karl Højhus Jeppesen forventer, at anden del vil finde sted for de unge i Herning i løbet af april eller maj.

- Næste gang vil vi gerne have forældre og nærmeste omgangskreds med ud på de tekniske skoler, hvor de kan møde rollemodeller, virksomhedsejere og gerne nogle yngre mestre, som kan fortælle, hvordan det er at starte op for sig selv, fortæller Karl Højhus Jeppesen, der selv er uddannet tømrer.

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'