UgensErhverv.dk

Carlsberg-grunden sætter fantasien i gang

Skal Carlsberg-grunden i Valby omdannes til islamisk kulturcenter, centrum for IT-udvikling eller OL-by?

09-01-2007

Skal Carlsberg-grunden i Valby omdannes til islamisk kulturcenter, centrum for IT-udvikling eller OL-by?

150 forslag, visioner og ideer er kommet Carlsberg i hænde, efter bryggeriet har opfordret naboer og andre interesserede til at give deres bud på, hvad Carlsberg-grunden i Valby kan bruges til, når bryggeriet flytter størstedelen af sin produktion til Fredericia i slutningen af 2008.
Kun produktionen af specialøl på bryggeriet Jacobsen fortsætter i Valby.

Moské eller ungdomsby?
Forslagene spænder bredt indenfor områder som billige boliger, sociale boligformer, kunst, kultur, udstillinger, erhverv, videnskab, grønne områder, sport, fritid, trafik, parkering og arkitektur, lige som der er kommet flere konkrete forslag.

Blandt andet er der forslag om et islamisk kulturcenter med moské og muslimsk bydel, bybondeby med alle de danske landbrugsdyr, tempel for buddhister, ungdomsby med kollegier og hostels eller hvad med et 110 etagers højhus med boliger, erhverv, butikker, parkering, servicecenter med mere?

To konkurrencer
De mange forslag er ment som inspiration til den professionelle idékonkurrence, hvor fem internationalt anerkendte arkitekter er særinviteret. Men alle har mulighed for at komme med sit bidrag til arealets fremtid – og for at få del i præmiepuljen, der er på 400.000 euro.
Den professionelle konkurrence slutter den 28. februar 2007.

Sideløbende er det muligt for alle andre at indsende idéer til fremtidens by og byliv indenfor de tre kategorier Bæredygtig By, Integration og Mangfoldighed eller Byliv År 2025. Her er der deadline den 1. februar og præmier på op til 15.000 kroner, og de bedste idéer vil blive brugt som inspiration for den fremtidige plan for området.

Læs mere om visioner, konkurrencer og forslag på www.voresby.com

-los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil