UgensErhverv.dk

Realdania vil bygge på Christiania

Fristaden skal være laboratorium for eksperimenterende boligbyggeri.

09-01-2007

Fristaden skal være laboratorium for eksperimenterende boligbyggeri

Af Niels Nielsen

Bispebjerg Bakke eller Boase. To nyskabende boligprojekter, der kan komme til at danne forbillede for en fremtidig udvikling af Christiania.

I hvert fald hvis det står til Realdania, der har været med i udviklingen af begge projekter, og nu er trådt ind som uegennyttig boliginvestor, som en del af den aftale Slots- og Ejendomsstyrelsen har indgået med Christianias forhandlere om Fristadens fremtid.

Løsningsmodellen indebærer, at Realdania går ind som en aktiv bygherre for omkring halvdelen af de omkring 20.000 kvadratmeter nybyggeri, som tænkes opført på den tidligere kaserne.

- Jeg håber, at Realdania kan være med til at udvikle og styrke Christiania som et enestående boliglaboratorium, der kan inspirere både herhjemme og i udlandet, siger adm. direktør Flemming Borreskov i en pressemeddelse fra Slots- og Ejendomsstyrelsen.

- I fremtidens samfund skal der være plads til det krøllede, foranderlige og mangfoldige på lovlig grund. Realdania vil derfor arbejde for, at netop disse principper bliver bærende for boligudviklingen på Christiania fremover, udtaler Flemming Borreskov videre.

Aftalens gennemførelse forudsætter dog endnu en godkendelse fra Christianias beboere samt Folketingets Finansudvalg.

Desuden skal Københavns Kommune vedtage en lokalplan for en realisering af aftalen samt godkende den almene boligorganisation, som skal stå for udlejning og drift af boligerne på fremtidens Christiania.

Det er videre en forudsætning, at den retssag, som Christiania den 15. december 2006 anlagde mod staten, hæves senest den 1. april 2007.

Staten vil dog acceptere sagsanlæg for så vidt angår retten til at bibeholde eksisterende selvbyggerhuse på dele af volden.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv