UgensErhverv.dk

Realdania vil bygge på Christiania

Fristaden skal være laboratorium for eksperimenterende boligbyggeri.

09-01-2007

Fristaden skal være laboratorium for eksperimenterende boligbyggeri

Af Niels Nielsen

Bispebjerg Bakke eller Boase. To nyskabende boligprojekter, der kan komme til at danne forbillede for en fremtidig udvikling af Christiania.

I hvert fald hvis det står til Realdania, der har været med i udviklingen af begge projekter, og nu er trådt ind som uegennyttig boliginvestor, som en del af den aftale Slots- og Ejendomsstyrelsen har indgået med Christianias forhandlere om Fristadens fremtid.

Løsningsmodellen indebærer, at Realdania går ind som en aktiv bygherre for omkring halvdelen af de omkring 20.000 kvadratmeter nybyggeri, som tænkes opført på den tidligere kaserne.

- Jeg håber, at Realdania kan være med til at udvikle og styrke Christiania som et enestående boliglaboratorium, der kan inspirere både herhjemme og i udlandet, siger adm. direktør Flemming Borreskov i en pressemeddelse fra Slots- og Ejendomsstyrelsen.

- I fremtidens samfund skal der være plads til det krøllede, foranderlige og mangfoldige på lovlig grund. Realdania vil derfor arbejde for, at netop disse principper bliver bærende for boligudviklingen på Christiania fremover, udtaler Flemming Borreskov videre.

Aftalens gennemførelse forudsætter dog endnu en godkendelse fra Christianias beboere samt Folketingets Finansudvalg.

Desuden skal Københavns Kommune vedtage en lokalplan for en realisering af aftalen samt godkende den almene boligorganisation, som skal stå for udlejning og drift af boligerne på fremtidens Christiania.

Det er videre en forudsætning, at den retssag, som Christiania den 15. december 2006 anlagde mod staten, hæves senest den 1. april 2007.

Staten vil dog acceptere sagsanlæg for så vidt angår retten til at bibeholde eksisterende selvbyggerhuse på dele af volden.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil