UgensErhverv.dk

Byggeriet går efter unge ny-danskere

Besøg på byggepladser og positive rollemodeller skal få unge ny-danskere til at søge mod de tekniske skoler

08-01-2007

50 unge fra Ikast Ungdomscenter, Sprogskolen, Produktionsskolen og 10. klasse på Holtbjergskolen i Herning vil onsdag den 10. januar blive indført i byggeriets verden, når Dansk Byggeri og Integrationsministeriet har sidste stop i Herning med en kampagne, der skal få flere unge med anden etnisk baggrund end dansk til at falde for byggefagene.

In at blive håndværker
Dagen vil blandt andet byde på oplæg fra to unge, der allerede er godt i gang med lærlingeforløb som henholdsvis tømrer og elektriker, ligesom den praktiske hverdag på byggepladserne vil blive mere håndgribelige med besøg på to byggepladser, der vil vise forskellige stadier af såvel bolig- som erhvervsbyggerier.

- Vi er ikke så naive at tro, at vi får 50 håndværkere ud af dem, men det er en start, og i løbet af året vil vi prøve andre aktiviteter. Blandt andet vil vi også gerne invitere deres forældre og kammerater, så vi kan fortælle dem, at lønforholdene for håndværkere er bedre end for mange teoretiske fag, og at det ikke er in i dagens Danmark at blive advokat, men at det er in at blive håndværker. I Danmark er der nemlig præstige i at være håndværker. En håndværker er snart den bedste svigersøn, du kan få, siger kontorchef i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Karl Højhus Jeppesen.

Langt sejt træk
Kontochefen erkender, at der er langt mellem unge med en anden baggrund end dansk på byggepladserne, og at byggebranchen generelt ikke har kunne appellere til 2. og 3. generationsdanskere.

- Det her er første trin af et langt sejt træk, for byggebranchen har ikke den største tiltrækningskraft på unge med anden etnisk baggrund end dansk. Men vi vil gerne vise dem, at en håndværksmæssig uddannelse er en god start, også hvis man gerne vil tage en videregående uddannelse til for eksempel arkitekt eller ingeniør, siger Karl Højhus Jeppesen.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek