UgensErhverv.dk

Alment boligselskab satser digitalt

Projektweb og digital aflevering skal effektivisere Lejerbo´s boligbyggerier.

04-01-2007

Projektweb og digital aflevering skal effektivisere Lejerbo´s boligbyggerier

Selvom de almene boligselskaber ikke er omfattet af bygherrekravene i Det Digitale Byggeri har Lejerbo alligevel været hurtige til at se mulighederne i de nye teknologiske muligheder.

Boligselskabet har besluttet at gøre de statslige bygherrekravene til sine og stille dem ved fremtidige byggeprojekter.

- Det har vi valgt, fordi vi er overbeviste om, at det vil være med til at effektivisere vores byggeprocesser - og fordi vi allerede kan se, at det giver os nogle helt nye muligheder, siger Lejerbo’s direktør, Palle Adamsen.

Det er specielt den den fælles it-platform, projektwebben, som Lejerbo ser store muligheder i.

- Projektwebben er ikke bare et godt redskab til at styre byggeprocessen. Den har også vist sig meget velegnet til at holde beboerne informerede i forbindelse med renovering og ombygninger. Beboerne får simpelthen adgang til et særligt rum i projektwebben, hvor vi så kan lægge visualiseringer og relevant information, siger Palle Adamsen.

Endnu større perspektiver ser Lejerbo-direktøren mulighederne for at få bedre styr på drifts- og vedligeholdelsesdata gennem begrebet, digital aflevering:

- Det er også den største udfordring, fordi vi jo ikke rigtigt har standarderne på plads. Derfor har vi i Lejerbo selv taget fat på at fastlægge en standard for, hvordan vi vil have driftsdata leveret og organiseret. Vi forventer at have grundlaget på plads i begyndelsen af 2007, sådan at vi relativt hurtigt kan komme i gang med at udnytte de fordele, en sådan standardisering vil indebære, fortæller Palle Adamsen.

De nye digitale bygherrekrav i forbindelse med statslige byggerier trådte officielt i kraft 1. januar 2007.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil