UgensErhverv.dk

Betonstykker løsner sig fra Øresundsbroen

Øresundsbroen advarer nu søfarende og fritidssejlere om risikoen mod at opholde sig under broen

02-01-2007

Rutinemæssige inspektioner på Øresundsbroen har afsløret, at betonstykker løsner sig fra jernbanedækket på den del af broen, som ikke går over sejlrenden Flinterenden.

Derfor advarer Øresundsbroen nu søfarende og fritidssejlere om risikoen mod at opholde sig under broen.

De løse betonstykker blev opdaget, da betonkonstruktionerne blev inspiceret for at fastslå, hvilke reparationer Øresundsbroens entreprenører skal foretage i henhold til deres garantiforpligtelser.

Problemet er, at de betontrug, som danner underlag for de to jernbanespor i nogle tilfælde ligger så tæt, at de revner i enderne, når togenes bevægelser får betonen til at flytte sig.

Derved kan der falde betonstykker ned i vandet under broen.

Fejlen afhjælpes nu af broentreprenøren Sundlink ved at noget af hjørnerne på de betontrug, som ligger for tæt, saves af. Reparationen omfatter hele broen bortset fra højbroen over sejlrenden, som har et ståldæk. Arbejdet påbegyndes i januar og forventes ikke at være klart før end til sommer, da det drejer sig om en strækning på i alt 5 km. Det forventes dog, at arbejdet ved Trindelrenden - den mindre sejlrende mellem Flinterenden og den svenske kyst - kan være færdigt med udgangen af januar.

- Vi opfordrer fiskere og sejlere til ikke at opholde sig i risikoområdet. Samtidig lover vi, at vi vil gøre alt, hvad vi kan for at minimere risikoen, siger Øresundsbroens produktionschef, Bengt Hergart.

Øresundsbroen vil blandt andet informere sejlklubber og også via "Efterretninger for søfarende" fra Farvandsvæsenet.

- mo.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil