UgensErhverv.dk
Nyt domicil omvender tøjfabrikant

Nyt domicil omvender tøjfabrikant

G. Falbe-Hansen markerer turn-around med iøjnefaldende arkitektur.

22-12-2006

Man kan ikke undgå at bemærke G. Falbe-Hansens nye domicil, når man kører af E45 mod Aalborg. Her svæver en iøjnefaldende og futuristisk hvid kontorkasse bilisten i møde.

Bygningen er lige så markant som det turn-around, herretøjsproducenten for nylig har indledt: Et rolleskift fra en gammel støvet herreversion af ”Damernes Magasin” til en toptrendy og international eksportvirksomhed med anerkendte brands som Falbe og Sir.

- Vi er i gang med en markant omvæltning, både hvad angår tankegang, produkter og vækst, fortæller administrerende direktør Torben Balmer.

G. Falbe-Hansen har ekspanderet voldsomt de seneste to år, hvor antallet af eksportmarkeder er udvidet fra tre til ni. I dag eksporterer virksomheden til Sverige, Norge, Finland, Island, Holland, Belgien, Irland, Rusland og Kazakstan.

Transformeringen har været længe undervejs, og det nye domicil skal være med til at kickstarte udviklingen:

- De seneste to år har vi arbejdet på at ændre vores stil og kollektion. Vi har blandt andet sat fokus på accessories og kvalitetstøj til fritiden, og vi har skiftet målgruppe fra de 50-55-årige forretningsmænd til aldersgruppen 35+. Vores nuværende domicil er nærmest et mausoleum i gammeldags rådhus-stil. Det hænger i væggene, at vi er en gammel produktionsvirksomhed. Med det nye hus vil vi signalere fremtid og udvikling, ikke blot over for omverdenen men i høj grad også over for os selv, siger Torben Balmer.

Han håber, at indflytningen sammen med et allerede gennemført generationsskifte i medarbejder-rækkerne vil betyde et kvantespring for virksomhedens udvikling:

- Vores medarbejdere er allerede med på vognen, men det kan godt være svært at vende sådan en stor skude. Derfor er det vores håb, at et nyt hus vil være med til slå fordomme og ”sådan plejer vi at gøre”-tankerne ihjel og i stedet fylde os alle sammen med stolthed, åbenhed og kreativitet.

Det nye domicil er tegnet af Århus-arkitekterne Arkitema og G. Falbe-Hansen har fået en lokal kunstner til at dekorere væggene.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv