UgensErhverv.dk
Nyt domicil omvender tøjfabrikant

Nyt domicil omvender tøjfabrikant

G. Falbe-Hansen markerer turn-around med iøjnefaldende arkitektur.

22-12-2006

Man kan ikke undgå at bemærke G. Falbe-Hansens nye domicil, når man kører af E45 mod Aalborg. Her svæver en iøjnefaldende og futuristisk hvid kontorkasse bilisten i møde.

Bygningen er lige så markant som det turn-around, herretøjsproducenten for nylig har indledt: Et rolleskift fra en gammel støvet herreversion af ”Damernes Magasin” til en toptrendy og international eksportvirksomhed med anerkendte brands som Falbe og Sir.

- Vi er i gang med en markant omvæltning, både hvad angår tankegang, produkter og vækst, fortæller administrerende direktør Torben Balmer.

G. Falbe-Hansen har ekspanderet voldsomt de seneste to år, hvor antallet af eksportmarkeder er udvidet fra tre til ni. I dag eksporterer virksomheden til Sverige, Norge, Finland, Island, Holland, Belgien, Irland, Rusland og Kazakstan.

Transformeringen har været længe undervejs, og det nye domicil skal være med til at kickstarte udviklingen:

- De seneste to år har vi arbejdet på at ændre vores stil og kollektion. Vi har blandt andet sat fokus på accessories og kvalitetstøj til fritiden, og vi har skiftet målgruppe fra de 50-55-årige forretningsmænd til aldersgruppen 35+. Vores nuværende domicil er nærmest et mausoleum i gammeldags rådhus-stil. Det hænger i væggene, at vi er en gammel produktionsvirksomhed. Med det nye hus vil vi signalere fremtid og udvikling, ikke blot over for omverdenen men i høj grad også over for os selv, siger Torben Balmer.

Han håber, at indflytningen sammen med et allerede gennemført generationsskifte i medarbejder-rækkerne vil betyde et kvantespring for virksomhedens udvikling:

- Vores medarbejdere er allerede med på vognen, men det kan godt være svært at vende sådan en stor skude. Derfor er det vores håb, at et nyt hus vil være med til slå fordomme og ”sådan plejer vi at gøre”-tankerne ihjel og i stedet fylde os alle sammen med stolthed, åbenhed og kreativitet.

Det nye domicil er tegnet af Århus-arkitekterne Arkitema og G. Falbe-Hansen har fået en lokal kunstner til at dekorere væggene.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek