UgensErhverv.dk
Gammelt industriområde skal være ny klima-bydel i København

Gammelt industriområde skal være ny klima-bydel i København

Ejendomsselskab vil nu til at bygge videre på det gamle industriområde Refshaleøen i København, der op til 1996 husede skibsværftet Burmeister & Wain

21-06-2013

Et ejendomsselskab ejet af fire store pensionskasser, et af Danmarks største energiselskaber og Energiakademiet på Samsø vil sammen revolutionere det gamle industriområde Refshaleøen i København. Det forurenede monument over industrisamfundet er det helt rigtige sted at udvikle en international vision for fremtidens bæredygtige bysamfund og på sigt en egentlig klima-bydel, siger parterne i projektet. 

- Refshaleøen er et unikt sted i København. Det er et billede af tidligere tiders industriproduktion - og alt det, som det førte med sig af blandt andet forurening. Og der er en særlig historie, beliggenhed og sammenhæng med det øvrige København. Tilsammen gør det Refshaleøen til det helt rigtige sted både at fremvise og på sigt skabe fremtidens bæredygtige erhvervs- og boligområde. Det skal simpelthen være en ny klima-bydel midt i København, siger Christian Herskind, der er direktør for Refshaleøens Ejendomsselskab A/S.

Refshaleøens Ejendomsselskab A/S, der er ejet af Sampension, PKA, PFA og Lønmodtagernes Dyrtidsfond er derfor gået sammen med klimadivisionen af et af Danmarks største energiselskaber SE, SE Big Blue, og Energiakademiet Samsø om at skabe en klimabydel ud af de tidligere industrigrunde.

-Refshaleøen skal ikke længere stå som et billede på, hvordan et industriområde en gang så ud. Det skal være en vision for, hvordan en klimavenlig bydel kan se ud i fremtiden. Vi vil gennemføre en energineutral udvikling af området og sideløbende anvende det som en vision og et internationalt udstillingsvindue for innovative klima- og energiløsninger, siger Rasmus Plougmann Laursen, direktør for SE's klimadivision, SE Big Blue.

Bygger videre på Samsø
Meningen er at bygge videre på de erfaringer og resultater, som Energiakademiet har skabt på Samsø, der står som et internationalt anerkendt eksempel på arbejdet med at skabe et bæredygtigt samfund.

- I flere år har Samsø fået besøg fra hele verden, der er kommet for at se, hvordan vi har skabt bæredygtige løsninger, der nu står som et ønske for mange storbyer og urbane områder i verden, siger Søren Hermansen, Samsø Energiakademi, der er partner i de nye planer.

Refshaleøens omdannelse til en klimavision skal adressere og blive særligt interessant for netop de mange områder i hele verden, der står overfor den udvikling fra industrisamfund til videnssamfund, som København har været igennem.

- København er i forvejen kendt ude i verden som en storby, hvor vi både kan trække vejret og bade i havnen. Nu vil tage skridtet videre og udvikle Refshaleøen til en klima-bydel - sideløbende med at området fungerer som udstillingsvindue for innovative, klima- og miljøløsninger, der kan være med til at sikre, at København også fremover ses på klimaverdenskortet, siger Christian Herskind, direktør for Refshaleøens Ejendomsselskab.

Refshaleøen anvendes i dag som kulturelt og kreativt område med blandt andet mange koncerter, udstillinger, events og begivenheder som fx Distortion.

Samtidig er en række kreative virksomheder og iværksættere rykket ind i området, der er kendetegnet af det særlige industribyggeri, beliggenheden ved vandet og ikke mindst god plads.

Senest har den nye danske top-restaurant Amass, med Matt Orlando (tidligere køkkenchef på Noma) besluttet at åbne på Refshaleøen midt i juli.

Udviklingen af Refshaleøen om klima-bydel skal bidrage yderligere til at skabe en levende, alsidig bydel på internationalt niveau med iværksættere, gallerier og kreative erhverv samt respekt for områdets historie som industriområde.

-jk

Brochurer

Grusgravsnaboers 'tålegrænse' overladt til domstolen

Grusgravsnaboers 'tålegrænse' overladt til domstolen

Der er grænser for, hvad man skal tåle af gener fra sine omgivelser, da disse kan fratage ejerens mulighed for retmæssigt at udnytte sin ejendom. Men det er i sidste ende en domstolsafgørelse, om 'tålegrænsen' er overskredet

Byggebeskæftigelsen rykker mod nye højder

Byggebeskæftigelsen rykker mod nye højder

Forbedrede muligheder og regler for totalinddækning har gjort det muligt at arbejde 'ude' hele året, og det forbedrer markant beskæftigelsestallene for 1. kvartal

Malersvend blev politikernes dårlige samvittighed

Malersvend blev politikernes dårlige samvittighed

”Den onde malers” – Rasmus Larsens - frise i Folketingets Vandrehal skal restaureres. Mange berøringer og rengøring har fået en del af billederne til at krakelere.

Wild-west tilstande hærger i tilbudslovgivningen

Wild-west tilstande hærger i tilbudslovgivningen

Danske Malermestre har sendt en række spørgsmål til de politiske partier for at finde ud af, hvordan de stiller sig til en række af de emner, der har betydning for ikke mindst de mange små og mellemstore virksomheders hverdag.