UgensErhverv.dk

Ålborg må have et musikhus

Realdania tilbyder at varetage både økonomi og byggeledelse ved opførelsen af Musikkens Hus i Nordjylland.

21-12-2006

Realdania tilbyder at varetage både økonomi og byggeledelse ved opførelsen af Musikkens Hus i Nordjylland

Af Niels Nielsen

Planerne for et nyt musikhus i Ålborg Havn har ligget på tegnebrættet siden februar 2003.

Den gang blev de østrigske stjernearkitekter fra Coop Himmelb(l)au udpeget til endelig vinder i en stort anlagt international arkitektkonkurrence foran blandt andre danske Henning Larsen og irakiske Zaha Hadid.

Siden da har det været en lang sej kamp for lokale kræfter med for Fonden Musikkens Hus i spidsen om at få finansieret det ambitiøse projekt.

I sommers blev det østrigske projekt imidlertid skrinlagt, da en licitation viste, at projektet samlet ville løbe op i 1,1 til1,2 mia. kr. Eller cirka dobbelt så dyrt som budgetteret.

Nu synes der imidlertid igen at være håb for musiklivet i Ålborg. I hvert fald har Realdania tilbudt at øge engagementet i projektet ved at påtage sig rollen som hovedansvarlig for både at gennemføre byggeprojektet og at gå ind med de nødvendige yderligere finansielle ressourcer.

- Et Musikkens Hus i høj international kvalitet vil ikke blot være med til styrke og udvikle Aalborgs identitet og kulturliv men hele Nordjyllands, udtaler adm. direktør Flemming Borreskov fra Realdania.

- Det ville ikke være til at bære, hvis vi skulle forpasse chancen for at skabe en sådan dynamo for udviklingen. Derfor går Realdania ind med de nødvendige penge og ledelsesressourcer. Vi synes, det er en god sag, og vi regner naturligvis med fuld opbakning - også finansielt - fra dem, som støttede det gamle projekt, siger Flemming Borreskov.

Med den seneste udvikling følger, at Aalborg Kommune de næste 30 år vil yde et årligt huslejebidrag til byggeriet af Musikkens Hus i størrelsesordenen 12,5 mio. kr.

Opgaven med at projektere og bygge Musikkens Hus varetages af en Bygningsfonden Musikkens Hus. Drift og forberedelse af aktiviteterne varetages af en Driftsfonden Musikkens Hus.

Endnu er der dog ingen udmeldinger på hvordan det konkrete musikhusprojekt kommer til at tage sig ud.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'