UgensErhverv.dk

Klar til screening

Dansk Byggeri opfordrer medlemmerne til at gøre sig klar til besøgene fra Arbejdstilsynet.

21-12-2006

Fra 1. april næste år starter Arbejdstilsynets screening af byggebranchen og inden udgangen af 2008 skal alle virksomheder planmæssigt have haft besøg. Dansk Byggeri opfordrer allerede nu medlemmerne til at forberede sig på besøgene og har netop udsendt inforationsmateriale til medlemmerne, der beskriver hvordan screeningen foregår:

Besøgene vil ske ved et uanmeldt besøg - eller næsten uanmeldt, for Arbejdstilsynet har mulighed for at ringe til små virksomheder med under 10 ansatte og spørge, hvor virksomheden arbejder de næste par dage.

Det er hensigten, at screeningen skal starte på hjemmeadressen. Her skal der tales om APV, sikkerhedsorganisation og evt. kigge på værksted og kontor. Derefter vil Arbejdstilsynet besøge 1-2 arbejdssteder, hvor det materielle arbejdsmiljø skal undersøges. (Arbejdstilsynet kan dog godt finde på at spørge til APV ude på pladserne.) Et screeningsbesøg skal som udgangspunkt afsluttes samme dag.

Hvis Arbejdstilsynet støder på grove overtrædelser på pladserne, vil de reagere med strakspåbud eller forbud.

Hvis Arbejdstilsynet giver mere end 1 til 2 påbud, vil virksomheden blive udtaget til tilpasset tilsyn. Det tilpassede tilsyn skal foretages inden 6 uger efter screeningen.

Et screeningsbesøg kan også starte på byggepladserne. Det kan ske i de tilfælde, hvor Arbejdstilsynet alligevel er på en plads, hvor der er andre virksomheder, som endnu ikke er blevet screenet, og hvor der er god tid til at få overstået screeningen samme dag.

Hensigten er, at hvis screeningen viser, at der ikke er noget udestående med Arbejdstilsynet, så vil virksomheden få en grøn smiley.

Hvis virksomheden har 1-2 påbud vil virksomheden blive udtaget til screeningspuljen (det vil sige at Arbejdstilsynet ikke som udgangspunkt kommer på besøg før branchen igen skal screenes), og hvor der er mere end 2 påbud, vil virksomheden blive udtaget til tilpasset tilsyn.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 17/2024 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 17/2024 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

FCK vil renovere Parken for trecifret millionbeløb

FCK vil renovere Parken for trecifret millionbeløb

Investeringerne sker uafhængigt af aktuelle meldinger fra Københavns Kommune om muligheden for forlængelse af hjemfaldspligten. Klubbens træningsanlæg på Frederiksberg får også en overhaling

Besværligt demokrati forsinker grønne projekter

Besværligt demokrati forsinker grønne projekter

Regeringen kommer med et lovforslag, der skal sikre højere tempo i behandlingen af klagesager

Skal være et fyrtårnsprojekt for hele byggeriet med 75 procent lavere CO2-forbrug

Skal være et fyrtårnsprojekt for hele byggeriet med 75 procent lavere CO2-forbrug

Med en ambition om at skære 75 % af CO2-forbruget, skal Lejerbo Helsingørs kommende 33 rækkehuse, kaldet Falkenberghøje, i Ålsgårde inspirerer aktører i hele byggebranchen