UgensErhverv.dk

Aldrig mere …. åååååhhhhh!!!

Med den sydfynske stigesikring undgår du at falde til jorden og stige til himmels.

18-05-2004

Man siger, at en elefant aldrig glemmer, men det samme kan vist også siges om en murer, tømrer, skorstensfejer eller blikkenslager. Og en lang række andre håndværkere, der balancerer op og ned ad stiger med jævne mellemrum.
I hvert fald hvis man skal tro den erfaring som Flemming Justesen har gjort sig, når han banker på hos den lokale håndværksmester og vil sælge dem sin stigesikring.

- Dem, der har prøvet det, glemmer det aldrig, siger Flemming Justesen.

- Er de først drattet ned af et tag, så husker de det resten af livet og så er de virkelig motiveret for at købe stigesikringen. Nogle skal endda have et par stykker til at ligge med ude i bilerne. Dem, der ikke har prøvet det er betydeligt sværere at sælge til, siger Flemming Justesen.

Når han besøger en by har han altid nogle eksemplarer af stigesikringen med. Så banker han på hos de lokale håndværksmestre med et stykke tilbehør til stigen, der er ligner noget der er opfundet for 100 år siden.

Men det er den ikke.

Den er opfundet af en sydfynsk murermester, der selv drattede ned af stigen, for blot 7-8 år siden. En dag så han nemlig lyset og fandt løsningen på, hvordan man kan undgå at stigen pludselig kurrer hen ad tagrenden og ufrivilligt sender Mester og Svend på krykke-ferie.

Princippet er simpelt: Man tager et bræt, eller noget der ligner, og clipser det på tværs af stigen i en passende højde. Nemlig så brættet støtter i hele bredden den udvendige side af f.eks. tagrenden. Ud fra og parallelt med brættet stritter en aflang bøjle ud og støtter nede i selve tagrenden.

Voila, Viola og så er det bare umuligt at stigen smutter af sted når man skal op eller ned fra taget eller toppen af stilladset.

- Det tager bare 30 sekunder at sætte sikringen på en stige. Sikringen er designet til stiger med åbne vanger, men vi har en model på vej til stiger med lukkede vanger af træ eller alu, siger Flemming Justesen, der står for at skulle indtage det norske, svenske og tyske marked med sikrings tilbehøret.
Han tror på, at der ligger et eksporteventyr og venter.

- I princippet er det noget alle har brug for, hvis man skal sikkert op og ned fra et tag eller et stillads. Falder mester ned er det virkelig slemt, hvis han skal ligge stille i et par uger. Det er der mange firmaer, der ikke kan klare. Og det er jo ofte, at Mester skal op og efterse et stykke arbejde på taget, siger Flemming Justesen, der også gør opmærksom på, at der såmænd også er penge at spare.
Arbejder man med ekstra lange stiger, hvor man er mere end fem meter over jorden, så er det overflødigt at bekoste en fodmand til at sikre stigen. Arbejdstilsynet har nemlig godkendt stigesikringen til erstatte den lille hjælper, der ellers skal holde styr på sikkerheden.
-mir.

Brochurer

 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne

 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Bæredygtig og rentabel regnvandsfaskine

 • Swedoor

  Swedoor

  Advance-Line - Indvendige- og udvendige døre i spændende designs

 • Phønix Tag

  Phønix Tag

  Med mere end 100 års erfaring ved vi det meste om tagpap

 • Nicolaisen & Larsen

  Nicolaisen & Larsen

  Nye JCB maskiner

 • Festool

  Festool

  Se det store udvalg af festool brochurer

 • DM&E

  DM&E

  DM&E Kloakmestergaranti

 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.

 • Højvang Laboratorier

  Højvang Laboratorier

  -et privatejet laboratorium med speciale i miljøanalyser.

 • DUCO

  DUCO

  Markedsledende i afvandingsteknik

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Det er så længe siden, at de færreste i byggeriet kan huske det, at Danmark har haft en boligminister og byggeriet dermed ’sin egen minister’

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Ifølge Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, at byggebeskæftigelsen steg med beskedne 700 personer i tredje kvartal 2019.

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

Rådgivende ingeniørvirksomheder oplever en opbremsning i væksten. Dog forventes fortsat en positiv samlet udvikling i Østdanmark, mens Vestdanmark balancerer mellem vækst og tilbagegang

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området