UgensErhverv.dk

Naturskifer til parcelhuse

Mindre formater gør skifertaget til et naturligt alternativ på toppen af parcelhuset.

17-05-2004

Mindre formater med rustikt præg gør skifertaget til et naturligt alternativ på toppen af parcelhuset

Naturskifer ses nu også på parcelhustage. Naturskifer er almindeligt på historiske og fredede ejendomme, hvor der som regel anvendes store skiferformater. Men til brug for parcelhuse er der efterhånden flere mindre typer på det danske marked.

Mindre skiferformater
Ægte naturskifer kløves stadig manuelt med hammer og mejsel, og det er langt nemmere og derfor billigere for producenten at udvinde de mindre skiferformater.

- Denne besparelse skal vejes op mod den forøgede arbejdsløn, når der skal oplægges flere skifre pr. kvadratmeter. Men da de mindre skifertyper er nemmere at håndtere, bliver resultatet i den sidste ende, at naturskifertaget kan konkurrere med andre tagdækninger – også på prisen, udtaler firmaet Kongebro Natursten.

Over 100 år
Naturskifertag, som kan holde i over 100 år, oplægges efter gammelkendte principper, direkte på et underlag af rupløjede brædder og behøver ikke undertagsmembran eller taglægter.

- Denne tagløsning har bevist sit værd gennem et århundrede og vurderes af fagfolk til at være den sundeste og enkleste konstruktion for en naturskiferbeklædning, oplyser Kongebro Natursten.

De mindre skiferformater giver nye muligheder for bygherrer og arkitekter, fordi de tillader langt mere svungne tagformer end de traditionelle.

Blandt de nye typer på markedet fra Kongebro Natursten er der en rustik variant, Kongebro Rustik, som med sit håndlavede udseende er beregnet til at gøre et særligt indtryk på parcelhusejere, der ønsker naturmaterialer. Den er fem-syv millimeter tyk og den første af sin art på det danske marked. Den importeres fra den store, kendte skiferleverandør, Cupa Pizarras, i Nordspanien.

-tmHos Cupa Pizarras kløves naturskiferen stadig med hammer og mejsel.Den nye skifertype Kongebro Rustik – mindre format og med en ru ’håndlavet’ overflade.

Brochurer

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Det er så længe siden, at de færreste i byggeriet kan huske det, at Danmark har haft en boligminister og byggeriet dermed ’sin egen minister’

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Ifølge Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, at byggebeskæftigelsen steg med beskedne 700 personer i tredje kvartal 2019.

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

Rådgivende ingeniørvirksomheder oplever en opbremsning i væksten. Dog forventes fortsat en positiv samlet udvikling i Østdanmark, mens Vestdanmark balancerer mellem vækst og tilbagegang

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området