UgensErhverv.dk

Bustur til jyske lærepladser opgives

Knuste ruder og ballade hos Dansk Byggeri gør nu, at en bustur til det midt- og vestjyske for at møde jyske håndværksmestre aflyses

20-11-2006

Knuste ruder og ballade hos Dansk Byggeri gør nu, at en bustur til det midt- og vestjyske for at møde jyske håndværksmestre aflyses

Af Louise Strøbech

Tirsdagens bustur til det midt- og vestjyske, hvor der er flere lærepladser end lærlinge, er aflyst. De interesserede kan få en billet til toget. Dem der føler sig tvunget, kan blive hjemme.
Sådan siger den ansvarlige for uddannelsesområdet i Dansk Byggeri, direktør Michael H. Nielsen, efter formiddagens oplevelser, hvor omkring 120 utilfredse lærlinge dukkede uanmeldt op hos Dansk Byggeri. Her kastede de blandt andet medbragte brosten gennem vinduerne, de smed med inventaret og virkede truende overfor personalet.

- Så vi gennemfører ikke busturen i morgen, men kommer til Glostrup, hvor bussen skulle køre fra, og fortæller om baggrundene for den beslutning. For dem der stadig vil af sted, veksler vi busturen til en individuel togbillet, så de virkelig interesserede kan komme af sted. Men vi har ikke lyst til at lave sådan et arrangement, hvis de unge føler sig presset til at tage med, siger Michael H. Nielsen.

Uformel samtale
Efter ballademagerne var fjernet af politiet, havde Michael H. Nielsen en halvanden times uformel samtale med en lille flok af de fremmødte, som dermed fik lejlighed til at lufte deres utilfredshed med manglen på praktikpladser i det københavnske.

- De føler, der bliver lagt pres på dem for at tage praktikpladser i det midt- og vestjyske, og de er utilfredse med, at der ikke er praktikpladser, der hvor de bor. Jeg prøvede at forklare dem lidt om de ting, vi gør, for at få oprettet nye praktikpladser, at vi er i gang med nogle kampagner med for eksempel forpraktik og en modulopbygget mureruddannelse, hvor man er i lære i måske tre forskellige virksomheder. For der er lærepladser i omløb hele tiden, men murerfaget er et modefag lige nu, og så er der altså ikke praktikpladser til alle, hvis ikke man er villig til at flytte sig lidt længere efter det, siger Michael H. Nielsen.

Ingen tvang
I Herning sidder kontorchef og initiativtager i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Karl Højhus Jeppesen, med en lang liste af nu aflyste aftaler. Han har afbestilt frokost, gaver, ishockeybilletter, middag, Herning Blue Fox halstørklæder og interviewaftaler med håndværksmestrene, som ellers var klar til at møde op for at tage en snak med de københavnske lærlinge.

- Hvis de unge har den følelse af, at de bliver tvunget til at tage til Jylland, så er det helt misvisende. Vi giver det her tilbud til unge mennesker, der er interesserede i at komme til det midt- og vestjyske og se på forholdene. Men det er noget vrøvl, at der er et pres. Ingen vil tvinge nogen som helst til at indgå et lærlingeforhold, siger Karl Højhus Jeppesen og fortsætter:

- Arrangementet i morgen er lukket, men hvis nogen er interesseret i at komme herover på et senere tidspunkt, skal jeg gerne formidle en kontakt. Men vi tager ikke imod i morgen, for vi vil ikke holdes for nar, siger Karl Højhus Jeppesen, som kan træffes på telefon 7216 0246, hvis man som lærling ønsker kontakt til håndværksmestre i det midt- og vestjyske.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil