UgensErhverv.dk

Bygningsbevaring via nettet

Hjemmeside giver gode råd om renovering af historiske bygninger.

16-11-2006

Hjemmeside giver gode råd om renovering af historiske bygninger

Uanset om man skal i gang med at renovere en murermestervilla, en gammel gård eller en større byejendom, så finder man masser af nyttige tips og rådgivning på hjemmesiden www.bygningsbevaring.dk.

Det er Center for Bygningsbevaring i Raadvad, der står bag hjemmesiden.

- Blandt andet er det nemt at udskrive nye og opdaterede anvisninger om, hvordan man vedligeholder og restaurerer alt fra vinduer og træværk til facader, støbejern og stråtage, fortæller lederen af centeret, arkitekt Arne Høi.

- Alle metoderne er beskrevet i detaljer, og der er også oversigter over, hvor man kan købe de bedst egnede materialer. På den måde fungerer hjemmesiden som en stor videns- og erfaringsbank med meget af den viden om traditionel byggeskik, som centerets medarbejdere gennem årene har samlet via forskning og praktisk arbejde, forklarer Arne Høi.

Desuden rummer hjemmesiden en database, hvor håndværkere, der er kvalificerede til at udføre restaureringsarbejder, kan synliggøre deres virksomhed.

Herudover tilbydes kurser i gamle håndværkstraditioner ligesom man også kan læse om de uvildige bygningssyn, bygningsopmålinger og bygningshistoriske undersøgelser, som Center for Bygningsbevaring gennemfører i hele landet.

Center for Bygningsbevaring er etableret i 2004 af en gruppe tidligere medarbejdere fra Raadvad Centeret og er idag et selvstændigt datterselskab ejet af Leif Hansen Holding.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil