UgensErhverv.dk

Bygningsbevaring via nettet

Hjemmeside giver gode råd om renovering af historiske bygninger.

16-11-2006

Hjemmeside giver gode råd om renovering af historiske bygninger

Uanset om man skal i gang med at renovere en murermestervilla, en gammel gård eller en større byejendom, så finder man masser af nyttige tips og rådgivning på hjemmesiden www.bygningsbevaring.dk.

Det er Center for Bygningsbevaring i Raadvad, der står bag hjemmesiden.

- Blandt andet er det nemt at udskrive nye og opdaterede anvisninger om, hvordan man vedligeholder og restaurerer alt fra vinduer og træværk til facader, støbejern og stråtage, fortæller lederen af centeret, arkitekt Arne Høi.

- Alle metoderne er beskrevet i detaljer, og der er også oversigter over, hvor man kan købe de bedst egnede materialer. På den måde fungerer hjemmesiden som en stor videns- og erfaringsbank med meget af den viden om traditionel byggeskik, som centerets medarbejdere gennem årene har samlet via forskning og praktisk arbejde, forklarer Arne Høi.

Desuden rummer hjemmesiden en database, hvor håndværkere, der er kvalificerede til at udføre restaureringsarbejder, kan synliggøre deres virksomhed.

Herudover tilbydes kurser i gamle håndværkstraditioner ligesom man også kan læse om de uvildige bygningssyn, bygningsopmålinger og bygningshistoriske undersøgelser, som Center for Bygningsbevaring gennemfører i hele landet.

Center for Bygningsbevaring er etableret i 2004 af en gruppe tidligere medarbejdere fra Raadvad Centeret og er idag et selvstændigt datterselskab ejet af Leif Hansen Holding.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv