UgensErhverv.dk

Hyppigere AutoCAD

Autodesk introducerer frekvensskifte med nye softwareversioner hvert år.

12-05-2004

Autodesk introducerer frekvensskifte med nye softwareversioner hvert år

Af Niels Nielsen

Siden år 2000 har softwarefirmaet Autodesk lanceret nye versioner af AutoCAD med faste intervaller hvert andet år: 2000, 2002 og 2004. Med lanceringen af version 2005 dette forår sættes tempoet i vejret, så der fremover kommer nye versioner hvert år.
Byggebranchens digitale samarbejdsforening, bips, ser helst nye softwareversioner hvert andet til tredje år.

Hvert år
Strategien med de hurtigere udgivelser blev allerede lanceret med AutoCAD 2000, da Autodesk gik over til at navngive softwaren med årstal. Kort efter udgivelsen af version 2000 udkom den særlige internetversion, AutoCAD 2000i.

Herefter gik det langsommere, og de efterfølgende opgraderinger fik navnene 2002 og 2004.

Dette forår bryder Autodesk de faste toårs intervaller og lancerer Autodesk 2005. Udgivelsen markerer således en tilbagevenden til hyppigere nyudgivelser med en ny opgradering hvert år.

Subscription
Det er i hvert fald meldingen fra John Sanders, der er chef for Autodesks Platform Technology Group og ansvarlig for AutoCAD- og LT-produkterne.

Begrundelsen for de hyppigere opgraderinger er, at softwareproducenten gerne vil give kunder med såkaldte ’subcription-aftaler’ mere værdi for deres faste engagement med virksomheden.

Subscription-programmet er en form for abonnement, hvor brugerne mod et årligt gebyr automatisk får tilsendt de seneste udvidelser af det program, de anvender. Samtidig følger en række tilbud som kurser via internettet.

Andet eller tredje
Hos brancheforeningen bips, der bredt samler brugerne af informationsteknologi i byggeriet, og hvor 80% af medlemmerne anvender AutoCAD til projektering, er man kritisk over for de hyppige opgraderinger.

- Vi så helst, at der kom nye versioner af programmerne hvert andet eller tredje år, fordi det svarer til det interval, som et byggeprojekt normalt strækker sig over, og det ikke er hensigtsmæssigt at skulle opdatere midt i et projektforløb, siger Svend Erik Jensen fra bips, der samtidig må erkende, at de hyppigere opgraderinger er generelt for producenterne af software til foreningens brugere. Det gælder Bentley, der laver Microstation, og selvfølgelig Microsoft.

Glidende overgang
Autodesk forsvarer på den anden side også sin strategi ud fra et brugersynspunkt. De hyppigere og mindre opgraderinger skal sprede virksomhedernes investeringer i software i tilsvarende mindre men hyppigere udgiftsposter.

Samtidig vil de daglige brugere foran skærmene opleve en glidende overgang mellem versionerne, hvor de selv kan opdatere deres viden via internettet.

Brochurer

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Dansk Håndværk peger på, at mængden af forskellige økonomiske ordninger med deraf følgende bureaukrati vokser uhæmmet

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Dansk Byggeri efterlyser en snarlig politisk afklaring om en langsigtet investeringsplan for infrastruktur

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

PVC Informationsrådet retter i et brev til Folketinget en skarp kritik af Miljøstyrelsens rapport ’Vurdering af potentialet for substitution af PVC indenfor specifikke produktområder’

Ny platform skal inspirere danske boligejere til at energirenovere

Ny platform skal inspirere danske boligejere til at energirenovere

Et partnerskab mellem 3byggetilbud.dk og Danske Bank skal gøre det lettere for husejeren at gennemskue gevinsterne ved at energirenovere netop deres bolig