UgensErhverv.dk

Hyppigere AutoCAD

Autodesk introducerer frekvensskifte med nye softwareversioner hvert år.

12-05-2004

Autodesk introducerer frekvensskifte med nye softwareversioner hvert år

Af Niels Nielsen

Siden år 2000 har softwarefirmaet Autodesk lanceret nye versioner af AutoCAD med faste intervaller hvert andet år: 2000, 2002 og 2004. Med lanceringen af version 2005 dette forår sættes tempoet i vejret, så der fremover kommer nye versioner hvert år.
Byggebranchens digitale samarbejdsforening, bips, ser helst nye softwareversioner hvert andet til tredje år.

Hvert år
Strategien med de hurtigere udgivelser blev allerede lanceret med AutoCAD 2000, da Autodesk gik over til at navngive softwaren med årstal. Kort efter udgivelsen af version 2000 udkom den særlige internetversion, AutoCAD 2000i.

Herefter gik det langsommere, og de efterfølgende opgraderinger fik navnene 2002 og 2004.

Dette forår bryder Autodesk de faste toårs intervaller og lancerer Autodesk 2005. Udgivelsen markerer således en tilbagevenden til hyppigere nyudgivelser med en ny opgradering hvert år.

Subscription
Det er i hvert fald meldingen fra John Sanders, der er chef for Autodesks Platform Technology Group og ansvarlig for AutoCAD- og LT-produkterne.

Begrundelsen for de hyppigere opgraderinger er, at softwareproducenten gerne vil give kunder med såkaldte ’subcription-aftaler’ mere værdi for deres faste engagement med virksomheden.

Subscription-programmet er en form for abonnement, hvor brugerne mod et årligt gebyr automatisk får tilsendt de seneste udvidelser af det program, de anvender. Samtidig følger en række tilbud som kurser via internettet.

Andet eller tredje
Hos brancheforeningen bips, der bredt samler brugerne af informationsteknologi i byggeriet, og hvor 80% af medlemmerne anvender AutoCAD til projektering, er man kritisk over for de hyppige opgraderinger.

- Vi så helst, at der kom nye versioner af programmerne hvert andet eller tredje år, fordi det svarer til det interval, som et byggeprojekt normalt strækker sig over, og det ikke er hensigtsmæssigt at skulle opdatere midt i et projektforløb, siger Svend Erik Jensen fra bips, der samtidig må erkende, at de hyppigere opgraderinger er generelt for producenterne af software til foreningens brugere. Det gælder Bentley, der laver Microstation, og selvfølgelig Microsoft.

Glidende overgang
Autodesk forsvarer på den anden side også sin strategi ud fra et brugersynspunkt. De hyppigere og mindre opgraderinger skal sprede virksomhedernes investeringer i software i tilsvarende mindre men hyppigere udgiftsposter.

Samtidig vil de daglige brugere foran skærmene opleve en glidende overgang mellem versionerne, hvor de selv kan opdatere deres viden via internettet.

Brochurer

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Det er så længe siden, at de færreste i byggeriet kan huske det, at Danmark har haft en boligminister og byggeriet dermed ’sin egen minister’

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Ifølge Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, at byggebeskæftigelsen steg med beskedne 700 personer i tredje kvartal 2019.

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

Rådgivende ingeniørvirksomheder oplever en opbremsning i væksten. Dog forventes fortsat en positiv samlet udvikling i Østdanmark, mens Vestdanmark balancerer mellem vækst og tilbagegang

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området