UgensErhverv.dk

Ungdomsboliger som passivhuse

Konkurrence uden skitser og modeller.

07-11-2006

65 ungdomsboliger og et nyt fælleshus i Birk College ved Herning bliver et avanceret forsøgsbyggeri med Boligselskabet Fruehøjgaard som bygherre.
Den nye boligtype kaldes passivhuse, fordi opvarmningsbehovet er lavere end halvdelen af kravene i Bygningsreglementet.

Boligselskabet Fruehøjgaard har siden 2001 opført tre boligprojekter som forsøgsbyggeri med dispensation fra Erhvervs- og Byggestyrelsen og Socialministeriet.

Proces, team, koncept
Til Birk College valgte boligselskabet en helt ny type rådgivningskonkurrence, hvor fem arkitektfirmaet blev inviteret til at præsentere deres strategi for proces og deres koncept for udvikling af et passivhusprojekt af høj arkitektonisk kvalitet.

- Vi ønskede hverken skitser eller modeller, men alene en beskrivelse af proces, rådgiverteam og konceptideer, siger direktør Bjarne Krog-Jensen, Boligselskabet Fruehøjgaard.

Vilje og entusiasme
- Som bygherre har vi i en årrække ønsket ikke blot at bygge gode boliger, men også at udvikle dansk byggeri. Vi finder det vigtigt at etablere et projektteam, som udover faglige kompetencer har vilje og entusiasme til at gennemføre den tværfaglige proces. Den er en forudsætning for et byggeprojekt, der både har høj æstetisk kvalitet og er optimeret byggeteknisk, energi- og miljømæssigt.

Aarhus Arkitekterne skal i samarbejde med Niras stå for udbygningen af Birk College, der indtil videre består af 248 konventionelle ungdomsboliger og et studenterhus. Beboerne er fortrinsvis studerende ved Handels- og Ingeniørhøjskolen og Teko-centret.

- tm,nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'