UgensErhverv.dk

Ungdomsboliger som passivhuse

Konkurrence uden skitser og modeller.

07-11-2006

65 ungdomsboliger og et nyt fælleshus i Birk College ved Herning bliver et avanceret forsøgsbyggeri med Boligselskabet Fruehøjgaard som bygherre.
Den nye boligtype kaldes passivhuse, fordi opvarmningsbehovet er lavere end halvdelen af kravene i Bygningsreglementet.

Boligselskabet Fruehøjgaard har siden 2001 opført tre boligprojekter som forsøgsbyggeri med dispensation fra Erhvervs- og Byggestyrelsen og Socialministeriet.

Proces, team, koncept
Til Birk College valgte boligselskabet en helt ny type rådgivningskonkurrence, hvor fem arkitektfirmaet blev inviteret til at præsentere deres strategi for proces og deres koncept for udvikling af et passivhusprojekt af høj arkitektonisk kvalitet.

- Vi ønskede hverken skitser eller modeller, men alene en beskrivelse af proces, rådgiverteam og konceptideer, siger direktør Bjarne Krog-Jensen, Boligselskabet Fruehøjgaard.

Vilje og entusiasme
- Som bygherre har vi i en årrække ønsket ikke blot at bygge gode boliger, men også at udvikle dansk byggeri. Vi finder det vigtigt at etablere et projektteam, som udover faglige kompetencer har vilje og entusiasme til at gennemføre den tværfaglige proces. Den er en forudsætning for et byggeprojekt, der både har høj æstetisk kvalitet og er optimeret byggeteknisk, energi- og miljømæssigt.

Aarhus Arkitekterne skal i samarbejde med Niras stå for udbygningen af Birk College, der indtil videre består af 248 konventionelle ungdomsboliger og et studenterhus. Beboerne er fortrinsvis studerende ved Handels- og Ingeniørhøjskolen og Teko-centret.

- tm,nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek