UgensErhverv.dk
Ud af boxen

Ud af boxen

Nye samarbejdspartnere en nødvendighed i byggeriet

06-11-2006


Nye samarbejdspartnere en nødvendighed i byggeriet

BI Byggematerialeindustrien har i egne rækker sat fokus på systemleverancer, partnering, just in time. Ja, kært barn har mange navne.

På en netop afsluttet dialogdag i Operaen under mottoet - ud af boxen - kom en række debattører ind på emnet.

Arkitekt Erik Juul, der både er redaktør på Arkitekten og underviser på Kunstakademiets Arkitektskole, var meget klar i sine forslag… ”leverandørerne skal have den rigtige vare på ”paletten” - både i kvalitet og design. Der har været for få om’er. Der skal bygges mere intelligent, og det ligegyldigt om det er i Kina eller Danmark.

For at bryde ud af boxen skal vi udveksle kompetencer. Bestyrelserne er forkert sammensat. Der mangler gode ideer og kreativitet. Den forretningsmæssige side er på plads.

Arkitekt og designer Knud Holscher ,der er verdenskendt for design af lys, byggeri og den kendte d line-serie til boligen, fremhævede, at design kun var en råvare. Alt er designet fra fly til clips.

Det er virksomhedernes evne til at markedsføre, der sætter rammerne for succes.

En efterfølgende debat blandt de fremmødte erhvervsledere i byggeriets førende virksomheder viste klart, at lysten til forandring er der. Men der er usikkerhed overfor, hvordan begreberne tackles.
-po

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil