UgensErhverv.dk
Træprisen 2006 til Lene Tranberg

Træprisen 2006 til Lene Tranberg

Arkitektfirmaet bag det runde Tietgenkollegiet modtager årets træpris.

02-11-2006

Det spetakulære Tietgenkollegiet i Ørestads universitetskvarter er inspirerende i anvendelsen af træ til udformningen af et levende facadeudtryk og et varmt interiør.

Det er baggrunden for at arkitektfirmaet Lundgaard og Tranberg med arkitekten Lene Tranberg i spidsen modtager Træprisen 2006.

På facaden anvendes egetræ til vinduesrammer og forskydelige skodder, mens interøret i værelser og på gangarealer fremstår lysene og varme med en beklædning i krydsfinér.

- Mens Træprisen primært er en arkitekturpris, der også er givet til byggerier, hvor træet spillede en mindre rolle, så er der her en bygning, hvor træet er en uadskillelig del af byggeriet, siger arkitekt og fagdommer i Træprisens kommité, Anna Maria Indrio om begrundelsen for tildelingen.

- Det smukke samspil mellem træets materialitet, beton og kobber er elegant udført og innovativt. For en gang skyld er vi fri for gipsvægge, lister og fodpaneler. De lakerede krydsfinérplader, der til tider er udsmykket med supergrafik, følger lysindtaget og skaber bløde toner i interiøret.

Overrækkelsen af Træprisen 2006 foregår d. 23. november i Kilen, en ny bygning på Copenhagen Business School på Frederiksberg, som Lundgaard & Tranberg også har tegnet.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv