UgensErhverv.dk

Storentreprenør satser på e-handel

Skanska arbejder på, at alle koncernens indkøb kan foretages elektronisk i løbet af to år.

11-05-2004

Skanska i Danmark, Norge og Sverige håber på at kunne foretage alle koncernens indkøb elektronisk i løbet af to år. Det nye system skal efter planen være indarbejdet i slutningen af 2005. Målet er at reducere udgifter med 15-20% indenfor dette tidsrum.

’Effect’ kalder Skanska sit nye e-handelsfremstød, der indgår i et større projekt, som skal mindske omkostningerne på byggematerialer og dermed totaludgifterne. Skanskas indkøb skal koordineres, så den samlede kapacitet udnyttes bedre. Det samlede indkøb på 30 mia. svenske kroner skal koncentreres på færre leverandører, som får større leverancer.

Skanska ser gerne, at andre virksomheder i byggesektoren også satser på e-handel. Det vil nemlig skubbe til udviklingen, så systemet hurtigt bliver meget effektivt.

Blandt de problemer, som skal løses i den kommende tid, er tilvænning til de nye systemer hos Skanskas egne medarbejdere. Hele byggebranchen er bagefter med at udnytte e-handelen sammenlignet med andre sektorer, og der må regnes med en vis konservatisme og uvilje til at tage nye arbejdsmetoder i brug hos nogle af medarbejderne.

Det spiller også en rolle, at e-handelsprojektet betyder større centralisering på dette arbejdsområde. Det er nemlig i modstrid med, at Skanska ellers har søgt at opbygge en meget decentraliseret virksomhed.

- tm

Brochurer

Lærlingeaftale: Regeringen fodrer hunden med dens egen hale

Lærlingeaftale: Regeringen fodrer hunden med dens egen hale

5,4 milliarder kroner til at forbedre praktikpladssituationen, og nu er det slut med, at virksomhederne årligt skal betale 1-1½ milliarder kroner for meget til AUB-ordningen

SMVdanmark: Antallet af konkurser vil stige

SMVdanmark: Antallet af konkurser vil stige

Selv om byggeriet er mindre hårdt ramt af Corona-krisen end så mange andre oplever de et fald i omsætningen på 27 procent blandt de virksomheder, som er påvirket negativt og antallet af konkurser vil stige, forudser SMVdanmark

En konkurs er ingen dødsdom

En konkurs er ingen dødsdom

Corona-krisen vil få antallet af konkurser i byggebranchen til at stige. Men det er ingen dødsdom, siger Henrik Staun, der fortæller om at lukke og slukke sit livsværk gennem 23 år, nederlagsfølelsen, og om at rejse sig igen

Voldsomste arbejdsløshedsvækst i danmarkshistorien

Voldsomste arbejdsløshedsvækst i danmarkshistorien

Ledigheden for april er af Danmarks Statistik opgjort til 152.800 fuldtidsledige, svarende til 5,4 procent. Det er en stigning på 35.500 siden marts.