UgensErhverv.dk

Storentreprenør satser på e-handel

Skanska arbejder på, at alle koncernens indkøb kan foretages elektronisk i løbet af to år.

11-05-2004

Skanska i Danmark, Norge og Sverige håber på at kunne foretage alle koncernens indkøb elektronisk i løbet af to år. Det nye system skal efter planen være indarbejdet i slutningen af 2005. Målet er at reducere udgifter med 15-20% indenfor dette tidsrum.

’Effect’ kalder Skanska sit nye e-handelsfremstød, der indgår i et større projekt, som skal mindske omkostningerne på byggematerialer og dermed totaludgifterne. Skanskas indkøb skal koordineres, så den samlede kapacitet udnyttes bedre. Det samlede indkøb på 30 mia. svenske kroner skal koncentreres på færre leverandører, som får større leverancer.

Skanska ser gerne, at andre virksomheder i byggesektoren også satser på e-handel. Det vil nemlig skubbe til udviklingen, så systemet hurtigt bliver meget effektivt.

Blandt de problemer, som skal løses i den kommende tid, er tilvænning til de nye systemer hos Skanskas egne medarbejdere. Hele byggebranchen er bagefter med at udnytte e-handelen sammenlignet med andre sektorer, og der må regnes med en vis konservatisme og uvilje til at tage nye arbejdsmetoder i brug hos nogle af medarbejderne.

Det spiller også en rolle, at e-handelsprojektet betyder større centralisering på dette arbejdsområde. Det er nemlig i modstrid med, at Skanska ellers har søgt at opbygge en meget decentraliseret virksomhed.

- tm

Brochurer

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Det er så længe siden, at de færreste i byggeriet kan huske det, at Danmark har haft en boligminister og byggeriet dermed ’sin egen minister’

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Ifølge Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, at byggebeskæftigelsen steg med beskedne 700 personer i tredje kvartal 2019.

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

Rådgivende ingeniørvirksomheder oplever en opbremsning i væksten. Dog forventes fortsat en positiv samlet udvikling i Østdanmark, mens Vestdanmark balancerer mellem vækst og tilbagegang

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området