UgensErhverv.dk
Første vejbro i selvkompakterende beton

Første vejbro i selvkompakterende beton

Støbningen af Vejdirektoratets bro ved Give forløb vellykket, da der i efterårsferien blev skrevet danmarkshistorie

01-11-2006

Der blev skrevet danmarkshistorie inden for betonstøbning i efterårsferien. Her blev der nemlig for første gang støbt en vejbro i selvkompakterende beton (SCC - self-compacting concrete).

Selvkompakterende beton er en beton, som er tilsat stoffer, der bevirker, at betonen selv kan flyde ud i formen uden behov for vibrering. Selvkompakterende beton giver en markant forbedring af arbejdsmiljøet for betonarbejderne, da man undgår det belastende, støjende og til tider skadelige arbejde med at vibrere betonen, efter at den er placeret i støbeformen.

Støbningen af Vejdirektoratets bro, som fører Ll. Donnerupvej over den fremtidige Vejle-Herning motorvej ved Give, forløb vellykket. Den blev foretaget i samarbejde mellem entreprenørfirmaet MT Højgaard a/s, som stod for selve betonarbejdet, betonproducenten Unicon A/S, som leverede de 30 læs højkvalitetsbeton og Teknologisk Institut, der stod for kvalitetskontrollen på brostedet.

De fire parter deltager alle i et 4-årigt udviklingsprojekt, SCC-konsortiet, som skal udbrede brugen af selvkompakterende beton i Danmark. Innovationskonsortiet består af 17 parter og er delvist støttet af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

Efterfølgende vil erfaringerne fra støbningen af broen blive samlet i en rapport, som kan rekvireres via konsortiets hjemmeside, hvor man også kan få mere at vide om den selvkompakterende betons egenskaber og fordele.

-mo

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil