UgensErhverv.dk

Dansk El-Forbund viser vilje til nyt

Medlemmerne vil kræve fornyelse på Dansk El-Forbunds kongres, der begynder idag

31-10-2006Medlemmerne vil kræve fornyelse på Dansk El-Forbunds kongres, der begynder idag


Dansk El-Forbund skal forny sig. Det er budskabet fra medlemmerne, og det er temaet for fagforbundets kongres i Aalborg, som begynder i dag den 31. oktober og fortsætter til den 3. november.

En medlemsundersøgelse viser, at over to tredjedele af Dansk El-Forbunds medlemmer mener, at medlemskabet af forbundet er en del af den faglige stolthed som elektriker. Medlemmerne vurderer desuden serviceniveauet og den faglige kompetence højt, og kun 15 procent af medlemmerne har overvejet at melde sig ud.

En stor del af medlemmerne peger dog på, at forbundet skal styrke sin gennemslagskraft. De fremhæver to punkter, der skal satses på – ud over at holde fast i og udbygge kernekompetencer som overenskomster, lønforhandlinger, uddannelse og arbejdsvilkår. Medlemmerne vil have flere ressourcer til uddannelse og kompetenceudvikling og bedre kommunikation og synlighed.

Den opfordring tager Dansk El-Forbund til sig. På kongressen, som har mottoet ”Vilje til nyt”, skal de delegerede tage stilling til en række forslag, som skal skabe større synlighed og klargøre, hvad det enkelte medlem får for sine kontingentkroner. Samtidig skal de delegerede debattere, hvordan forbundet sikrer, at elektrikerne er teknologisk førende indenfor branchens områder.

- Undersøgelsen er et vigtigt signal om, at der både er opbakning til fagbevægelsen og til os som organisation, men at der kun er det i kraft af, at vi løser kerneopgaverne. Vi har nu fået sat ord på de områder, som medlemmerne synes er vigtige, og nu skal kongressen se på, hvad vi kan gøre bedre og anderledes. Vi løser allerede i dag mange af de opgaver, som medlemmerne peger på, men det er tydeligt, at vi bør gøre mere ved synligheden, siger organisationssekretær i Dansk El-Forbund Allan Holm Pedersen.

Medlemsundersøgelsen viser også, at et flertal af forbundets medlemmer er åbne for, at Dansk El-Forbund sammenlægges eller samarbejder med andre forbund til gavn for medlemmernes interesser. Kongressen skal i den forbindelse tage stilling til et forslag om at indgå forhandlinger om et forpligtende samarbejde med en eller flere faglige organisationer.

Hele medlemsundersøgelsen kan læses på Dansk El-Forbunds hjemmeside.

-mo

www.def.dkSeneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil