UgensErhverv.dk

Dansk El-Forbund viser vilje til nyt

Medlemmerne vil kræve fornyelse på Dansk El-Forbunds kongres, der begynder idag

31-10-2006Medlemmerne vil kræve fornyelse på Dansk El-Forbunds kongres, der begynder idag


Dansk El-Forbund skal forny sig. Det er budskabet fra medlemmerne, og det er temaet for fagforbundets kongres i Aalborg, som begynder i dag den 31. oktober og fortsætter til den 3. november.

En medlemsundersøgelse viser, at over to tredjedele af Dansk El-Forbunds medlemmer mener, at medlemskabet af forbundet er en del af den faglige stolthed som elektriker. Medlemmerne vurderer desuden serviceniveauet og den faglige kompetence højt, og kun 15 procent af medlemmerne har overvejet at melde sig ud.

En stor del af medlemmerne peger dog på, at forbundet skal styrke sin gennemslagskraft. De fremhæver to punkter, der skal satses på – ud over at holde fast i og udbygge kernekompetencer som overenskomster, lønforhandlinger, uddannelse og arbejdsvilkår. Medlemmerne vil have flere ressourcer til uddannelse og kompetenceudvikling og bedre kommunikation og synlighed.

Den opfordring tager Dansk El-Forbund til sig. På kongressen, som har mottoet ”Vilje til nyt”, skal de delegerede tage stilling til en række forslag, som skal skabe større synlighed og klargøre, hvad det enkelte medlem får for sine kontingentkroner. Samtidig skal de delegerede debattere, hvordan forbundet sikrer, at elektrikerne er teknologisk førende indenfor branchens områder.

- Undersøgelsen er et vigtigt signal om, at der både er opbakning til fagbevægelsen og til os som organisation, men at der kun er det i kraft af, at vi løser kerneopgaverne. Vi har nu fået sat ord på de områder, som medlemmerne synes er vigtige, og nu skal kongressen se på, hvad vi kan gøre bedre og anderledes. Vi løser allerede i dag mange af de opgaver, som medlemmerne peger på, men det er tydeligt, at vi bør gøre mere ved synligheden, siger organisationssekretær i Dansk El-Forbund Allan Holm Pedersen.

Medlemsundersøgelsen viser også, at et flertal af forbundets medlemmer er åbne for, at Dansk El-Forbund sammenlægges eller samarbejder med andre forbund til gavn for medlemmernes interesser. Kongressen skal i den forbindelse tage stilling til et forslag om at indgå forhandlinger om et forpligtende samarbejde med en eller flere faglige organisationer.

Hele medlemsundersøgelsen kan læses på Dansk El-Forbunds hjemmeside.

-mo

www.def.dkSeneste nyt

Mest læste

Brochurer

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv