UgensErhverv.dk

Online guide om indeklimaet

Indeklimaet skal i fokus i danske boliger. Derfor lancerer Rockwool A/S nu en ny indeklimaguide

30-10-2006Indeklimaet skal i fokus i danske boliger. Derfor lancerer Rockwool A/S nu en ny indeklimaguide

Der er nye og skrappere krav i Bygningsreglementet til bygningers tæthed og isoleringsniveau. Dermed skal der også øget fokus på indeklimaet af hensyn til beboernes sundhed og komfort.

Rockwool har derfor lanceret en ny indeklimaguide for at gøre det lettere at forbedre indeklimaet i danske boliger - både når det gælder eksisterende byggeri og nybyggeri.

”Utallige undersøgelser, senest en ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen, har vist, at indeklimaet spiller en stor rolle for menneskers velvære. Der er behov for at tage indeklimaproblematikken meget mere alvorligt, end man hidtil har gjort, særligt nu hvor der er nye krav til tæthed i bygningsreglementet” siger udviklingschef Lasse Toft fra Rockwool. Han fortsætter:

”Et tættere byggeri, sådan som Bygningsreglementet nu kræver i nybyggeriet, giver et bedre indeklima, fordi der bliver færre kulde-, træk- og støjgener. Men samtidig giver det et behov for gennemtænkte ventilationsløsninger i bygningerne, fordi det ikke længere kan ske ukontrolleret gennem utætte konstruktioner.”

Indeklimaguiden fra Rockwool er fyldt med gode råd om, hvordan man opnår et godt indeklima i nybyggeriet, og hvordan man kan forbedre det i det eksisterende byggeri. Man kan få information, vejledning og råd til både nybyggeri og eksisterende byggeri. Der kan også gennemføres en test, som afsluttes med en testrapport, som boligejere kan dskrive og anvende i indsatsen for at forbedre indeklimaet i boligen.

Fakta om loven:
Krav om tilfredsstillende indeklima i boliger. Ifølge bygningsreglementet for småhuse BR-S-98 skal enfamiliehuse opføres, så der under normal brug af bygningen kan opretholdes et sundheds- og sikkerhedsmæssigt tilfredsstillende indeklima. Den bygningsmæssige del af indeklimaet er først og fremmest fastlagt ud fra den anvendte ventilation og forureningerne indendørs, herunder fugtproduktion. Tæthed og isolering. Kravene til bygningers tæthed og isoleringsniveau er blevet skrappere med de nye byggeregler fra januar 2006.

De nye tæthedskrav skyldes bl.a. et ønske om at sikre et bedre indeklima i boliger. I et hus med en tæt klimaskærm kan ventilationen bedre styres efter behov. Den ventilationsluft, der kommer ind i boligen, kommer ind gennem egnede udeluftventiler eller ventilationsåbninger. En utæt klimaskærm kan derimod føre til byggeskader og risiko for dårligt indeklima pga. skimmelsvamp. I vinterhalvåret er der risiko for, at varm fugtig luft kan kondensere på sin vej ud igennem utætheder i klimaskærmen og dermed give fugtophobning i konstruktionen. Det skaber gode betingelser for skimmelsvamp og i værste fald nedbrydning pga. råd og svamp.

Se indeklimaguiden på www.indeklima.rockwool.dk


Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

 • DUCO

  DUCO

  Markedsledende i afvandingsteknik

 • Magasin om Vinduer & Facader

  Magasin om Vinduer & Facader

  Læs det nyeste om vinduer. Udgives i samarbejde med VinduesIndustrien

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Fugttekniske løsninger

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Calsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver

 • BOXIT

  BOXIT

  Få Xtra tid, når du flytter. Flyttebox / Flyttecontainer

 • VinduesIndustrien

  VinduesIndustrien

  VinduesIndustrien – Dansk brancheforening og ejer af kvalitetsstandarden DVV

 • Scantruck

  Scantruck

  Danmarks største udbyder af entreprenørmateriel, teleskoplæssere og kraner

 • Vika vinduer

  Vika vinduer

  Lad os gøre det sammen

 • Dorch & Danola

  Dorch & Danola

  Værktøjsmekka for håndværkere. Mærkevarer til gode priser.

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv