UgensErhverv.dk

Betonworkshop i Aalborg

Arrangementet skal lære designere, teknikere, konstruktører og praktikere mere om hinandens kompetencer

24-10-2006


Der er fokus på et af byggesektorens væsentligste materialer, når 300 studerende fra praktiske, tekniske og formgivende uddannelser mødes til fire dage med undervisning og konkurrencer om beton.

300 studerende fra AMU, Nordjyllands Erhvervsakademi og Aalborg Universitet deltager i samarbejde med Aalborg Portland i en stor workshop i uge 43, hvor fremtidens byggefolk lærer at udnytte hinanden bedre. Center for Betonuddannelse, der sidste år modtog Dansk Byggeris uddannelsespris, står bag arrangementet, hvor designere, teknikere, konstruktører og praktikere lærer mere om hinandens kompetencer. Målet med Center for Betonuddannelse er at skabe en helhedsorienteret indsats for betonindustrien og skabe sammenhæng mellem industri og forskning på landsplan, og i byggebranchen er der begejstring for det tre år gamle initiativ.

tværfagligt arbejde
På den store betonworkshop fra den 24. til den 26. oktober bliver der arbejdet tværfagligt i ordets bedste forstand. De praktiske tilgange, som stukatør-eleverne fra AMU og medarbejderne på Aalborg Portland repræsenterer, mødes med fagområderne Form og Teknik, også kaldet tektonik. Disse områder dækkes af de konstruktørstuderende fra NOEA og af AAU’s ingeniørlinjer Arkitektur & Design og Bygge & Anlæg. De mange studerende har ikke de samme bindinger og vaner, som man møder på etablerede arbejdspladser, og den gængse støbeteknik vil derfor blive udfordret kreativt undervejs i gruppekonkurrencen.

- Det handler på mange måder om at klæde gruppe folk på, som ellers ikke lærer meget om hinandens kompetencer. Her kan tværfagligheden være en god løftestang. De studerende får en større interesse for andre faggrupper, og på sigt vil helt sikkert kunne mærke den slags på byggeriet og i håndværksfagene, forklarer Anna Marie Fisker fra AAU om det tværfaglige samarbejde.

På tværs af deres vante fagbarrierer skal de studerende i grupper løse en konkret opgave, der først afsløres, når de studerende har mødt hinanden. I løbet af de fire dages workshop skal de mange studerende således arbejde med at designe et konkret produkt, beregne konstruktion og bæreevne, skabe formene og være klar til at støbe det færdige produkt torsdag eftermiddag, hvor hver gruppe har 200 liter hvid beton til rådighed. Alle produkter evalueres og bedømmes om fredagen, inden Nordjyllands amtsborgmester Orla Hav (S) overrækker præmier for arbejdet med de tre bedste resultater.


Tid og sted:
Tirsdag den 24. oktober starter betonworkshoppen på Studenterhuset, Gammeltorv 10, Aalborg. Arrangementerne fortsætter på forskellige adresser i Aalborg tirsdag og onsdag.
Torsdag den 26. oktober fra morgenstunden fremstilles formene hos AMU, Sofievej 61, Aalborg, og samme eftermiddag støbes gruppernes produkter.
Fredag den 26. oktober fjernes formene og de endelige produkter kan ses, ligeledes hos AMU, Sofievej 61, Aalborg. Herefter følger evaluering og præsentation af de konkrete resultater, og kl. 15.30 står amtsborgmester Orla Hav (S) for præmieoverrækkelse og uddeling af kursusbeviser.

Fakta:
- Betonworkshoppen samler ca. 300 studerende og flere end 40 undervisere.
- Center for Betonuddannelse blev oprettet i 2003 i et samarbejde mellem AMU Nordjyllands KompetenceCenter for Byggeri, Aalborg Universitet, Aalborg Tekniske Skole/Nordjyllands Erhvervsakademi, Dansk Byggeri og Aalborg Portland A/S.

- Center for Betonuddannelse modtog i 2005 Dansk Byggeris nyindstiftede uddannelsespris.
-mo

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv