UgensErhverv.dk
FYRAFTENSMØDE: Kraftig skimmelvækst på tapetseret væg som følge a

FYRAFTENSMØDE: "SKIMMEL I BYGNINGER"

Fonden BYG-ERFA og Selskab for Bygningsfysik arrangerer den 21. september et fyraftensmøde om skimmel.

15-09-2006

Fonden BYG-ERFA og Selskab for Bygningsfysik arrangerer den 21. september et fyraftensmøde, som tager udgangspunkt i det nye BYG-ERFA blad "Skimmel i bygninger - vækstbetingelser og forebyggelse". Her vil forskellige aktører med fingeren på pulsen lægge op til debat om håndteringen af forskellige forekomster af skimmelvækst.
Der vil fx være oplæg fra: Seniorforsker Erik Brandt (Statens Byggeforskningsinstitut), Sekretariatschef Ole Bønnelycke (Byggeskadefonden), Civilingeniør Bo Andersen (Kunstakademiets Arkitektskole), Civilingeniør Eva B. Møller (Birch & Krogboe).
(Læs mere om fyraftensmødet og tilmeld dig på: www.ida.dk - arrangementsnummer 62074
Bemærk: at det kun muligt at tilmelde sig et arrangement, hvis du er logget på www.ida.dk som bruger.)

SKIMMELVÆKST - OPSAMLING AF TILGÆNGELIG VIDEN OG ERFARINGER
Der findes skimmelsvampesporer overalt, og ved gunstige vækstbetingelser (især fugt) vil skimmelsvampene vokse mere eller mindre skjult i bygninger – og under visse omstændigheder medføre helbredsmæssige gener for personer i bygningen.
I erfaringsbladet "Skimmel i bygninger - vækstbetingelser og forebyggelse" samles der op på den aktuelt tilgængelige viden om skimmelsvampe. Her informeres generelt om skimmelsvampe og deres vækstvilkår samt eventuelle helbredsmæssige gener som følge heraf. Med henvisninger til en lang række tidligere erfaringsblade om specifikke skimmelproblemer gennemgås også praktiske anbefalinger for bygningsbrugere, projekterende og udførende, dvs. hvad kan der gøres før og under byggeriets opførelse samt efter bygningen er taget i brug.

GRÆNSEVÆRDIER ER UAFKLAREDE
På trods af 10 års forskning er der stadig mange uafklarede forhold. Der er fx endnu ikke fastsat eksakte grænseværdier for, hvornår og hvilke mængder skimmelvækst der er uacceptabelt for brugere af bygninger. Erfaringer fra de seneste år begynder dog at tegne et billede af hvordan problemer med skimmelvækst kan håndteres.

YDERLIGERE OPLYSNINGER:
Jens Østergaard, Fonden BYG-ERFA, telefon 26 73 07 47

BYG-ERFA bladet, "Skimmel i bygninger - vækstbetingelser og forebyggelse" [bestillingsnummer (99) 05 12 31], kan købes via www.byg-erfa.dk eller på telefon 44 89 06 40.
På www.byg-erfa.dk under temaet "Skimmel og fugtforhold" findes en oversigt med tidligere udgivelser om skimmelvækst i forskellige bygningsdele samt henvisninger til anden relevant litteratur om emnet.

De digitale udgivelser på http://www.byg-erfa.dk er gratis for abonnenter på BYG-ERFA blade. Andre interesserede kan se et resume af hver enkelt publikation. De trykte udgaver kan også købes via hjemmesiden.
________________________________________
Fonden BYG-ERFA´s formål er at medvirke til øget teknisk kvalitet i byggeriet, gennem indsamling og bearbejdning af byggetekniske erfaringer til brug for alle, der beskæftiger sig med projektering, udførelse og bygningsdrift. BYG-ERFA bladene redegør for konstaterede byggetekniske problemer og forklarer, hvordan disse kan undgås ved fremtidigt byggeri og udbedres i eksisterende bygninger. På hjemmesiden (www.byg-erfa.dk) findes en systematisk oversigt over alle gældende BYG-ERFA blade samt priser for abonnement og løssalg.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'