UgensErhverv.dk

557 studerende tiltrækkes af dagslyset

30.000 euro fordeles mellem vinderne af International Velux Award 2006, der har deltagere fra hele verden

12-09-2006

557 studerende fra hele verden har sendt deres gennemarbejdede forslag til konkurrencen International Velux Award, hvor det blandt andet gælder om at finde nye metoder til at benytte dagslys i moderne byggerier.

Light of Tomorrow
Under titlen ’Light of Tomorrow’ er det konkurrencens formål at hylde dags- og sollyset og styrke dagslysets rolle i fremtidens bygningsdesign.

Velux organiserer konkurrencen, der finder sted hvert andet år, i tæt samarbejde med International Union of Architects (UIA) og European Association for Architectural Education (EAAE).

Positiv jury
Seks jurymedlemmer fra Japan, Irland, Egypten, USA, Norge og Italien, der alle er anerkendte arkitekter, vurderede over to dage i juni de mange indsendte projektforslag.

Projekterne var samlet i en stor renoveret industribygning, og juryen gennemgik hvert forslag både individuelt og i grupper. Den foreløbige tilbagemelding er yderst positiv.

- Jeg synes, det er meget imponerende at være i et rum med forskellige ideer fra hele verden, hvor alle prøver at stille forskellige spørgsmål og give forskellige svar. Studerende overrasker altid med at komme med mange flere ideer, end man overhovedet kan forestille sig. Og det at give de studerende frihed er netop kvaliteten i konkurrencer som denne, siger jurymedlem Omar Rabie fra Egypten.

Den 22. oktober kåres vinderne på Guggenheim Museet i Bilbao.

-los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek