UgensErhverv.dk

557 studerende tiltrækkes af dagslyset

30.000 euro fordeles mellem vinderne af International Velux Award 2006, der har deltagere fra hele verden

12-09-2006

557 studerende fra hele verden har sendt deres gennemarbejdede forslag til konkurrencen International Velux Award, hvor det blandt andet gælder om at finde nye metoder til at benytte dagslys i moderne byggerier.

Light of Tomorrow
Under titlen ’Light of Tomorrow’ er det konkurrencens formål at hylde dags- og sollyset og styrke dagslysets rolle i fremtidens bygningsdesign.

Velux organiserer konkurrencen, der finder sted hvert andet år, i tæt samarbejde med International Union of Architects (UIA) og European Association for Architectural Education (EAAE).

Positiv jury
Seks jurymedlemmer fra Japan, Irland, Egypten, USA, Norge og Italien, der alle er anerkendte arkitekter, vurderede over to dage i juni de mange indsendte projektforslag.

Projekterne var samlet i en stor renoveret industribygning, og juryen gennemgik hvert forslag både individuelt og i grupper. Den foreløbige tilbagemelding er yderst positiv.

- Jeg synes, det er meget imponerende at være i et rum med forskellige ideer fra hele verden, hvor alle prøver at stille forskellige spørgsmål og give forskellige svar. Studerende overrasker altid med at komme med mange flere ideer, end man overhovedet kan forestille sig. Og det at give de studerende frihed er netop kvaliteten i konkurrencer som denne, siger jurymedlem Omar Rabie fra Egypten.

Den 22. oktober kåres vinderne på Guggenheim Museet i Bilbao.

-los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'