UgensErhverv.dk

Brug for 163 mia. kr. til renovering

De almene boliger, hvor der bor én million danskere, har behov for 163 mia. kr. til renovering over de næste 20 år

08-09-2006

I en ny rapport, som arkitektfirmaet Witraz har lavet for Landsbyggefonden, er der et massivt behov for renovering af almene boliger. De knapt én million danskere, der bor til leje i de almene bebyggelser, lever med utidssvarende køkkener og badeværelser, byggeskader, deprimerende fællesarealer og et stort behov for elevatorer.

17.000 kroner om året per bolig
Konklusionen i rapporten er, at der skal investeres 163 milliarder kroner over de næste 20 år, hvis de almene boliger skal holde en rimelig og konkurrencedygtig standard. Opgjort som en gennemsnitlig årlig investering svarer dét enorme tal til 17.000 kroner om året per bolig.

Med baggrund i rapporten forventes det, at de penge regeringen planlægger at tage fra Landsbyggefonden, vil gå hårdt ud over beboerne i de almene bebyggelser.

- Hver gang staten tager en krone, så forsvinder der en krone til renovering. Statskassen bugner i forvejen af penge, og her er tale om en helt skæv og urimelig fordelingspolitik, hvor man tager fra de fattige og giver til de rige – selv om de fattige altså i høj grad selv har akut brug for pengene, siger formand for Boligselskabernes Landsforening, Henning Kirk Christensen og fortsætter.

- Det er jo ikke de rigeste, der bor i de almene boliger, og mange af dem vil ikke kunne klare de huslejestigninger, der bliver en uvægerlig følge, hvis der ikke er penge at hente til renoveringerne i Landsbyggefonden, slutter han.

Alvorligt efterslæb
Den nye rapport er en opfølger til en lignende rapport og analyse fra 2000. Dengang var det samlede renoveringsbehov på 135 milliarder kroner, men renoveringer støttet af Landsbyggefonden har reduceret behovet til blandt andet bygninger fra 1960-1974.
Samtidig er der dog kommet et efterslæb til renovering af det ældre byggeri, der samlet set har øget behov for flere kroner.

-los

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'