UgensErhverv.dk

Spæncom investerer i ny fabrik

Fabrikken vil blive placeret i Vestsjællands Erhvervscenter ved Korsør.

07-09-2006

I lyset af den stærke efterspørgsel på betonelementer og for at forbedre Spæncoms fremtidige indtjeningsevne, har Spæncoms bestyrelse besluttet at opføre en ny betonelementfabrik. Fabrikken vil blive placeret i Vestsjællands Erhvervscenter ved Korsør, hvor selskabet har indgået en betinget aftale med Korsør Kommune om overtagelse af et større grundstykke lige op til motorvej E20. Placeringen er centralt i Danmark med gode muligheder for at servicere kunder i hele landet.

Fabrikken vil blive placeret i Vestsjællands Erhvervscenter ved Korsør, hvor selskabet har indgået en betinget aftale med Korsør Kommune om overtagelse af et større grundstykke lige op til motorvej E20. Placeringen er centralt i Danmark med gode muligheder for at servicere kunder i hele landet.

Selskabet har opnået de nødvendige finansieringstilsagn, og byggeriet af den ny fabrik påbegyndes, så snart alle relevante godkendelser er modtaget. Det påregnes, at den ny fabrik vil være produktionsklar om ca. et år afhængig af godkendelsernes timing. Fabrikken vil blive designet med state of the art, højproduktivt produktionsudstyr og vil stille selskabet stærkt i den fremtidige konkurrence med både danske og udenlandske leverandører.

Samtidig har Spæncom netop indgået aftale om salg af sin grund i Hedehusene, hvor en del af selskabets betonelementproduktion foregår. Køber er en developervirksomhed. Kommuneplan 2006 for Høje Taastrup Kommune, der blev vedtaget på byrådsmødet d. 29.8.2006, giver mulighed for byggeri af boliger og erhverv.

Salget af fabriksgrunden i Hedehusene medfører, at fabrikken her lukkes når den nye fabrik er produktionsklar. Det er hensigten at tilbyde arbejde på den ny fabrik i Korsør for flere af selskabets produktionsmedarbejdere. Selskabets nuværende administrative funktioner i Hedehusene samt personale med tilknytning til salg, projektledelse og tegnestue vil også skulle flytte, men det er planen herfor at forblive tæt på Københavnsområdet for fortsat at betjene selskabets kunder der.

Salgssummen for grunden i Hedehusene er aftalt til 100 mio.kr. og vil påvirke selskabets resultatforventninger for regnskabsåret 2006/07 positivt med 66 mio. kr. før skat og 48 mio. efter skat. Opførelsen af den nye fabrik vil ikke få driftsmæssig effekt for regnskabsåret 2006/07, men vil for efterfølgende regnskabsår sikre en styrkelse af selskabets konkurrenceevne, samt forbedre selskabets fremtidige indtjeningsevne, primært baseret på en mere effektiv og tidssvarende produktion.

Ingen af de nævnte forhold vil have betydning for selskabets regnskab for 2005/06.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv