UgensErhverv.dk

Vækst, vækst og atter vækst

Den kommende ejer af DT Group, britiske Wolseley, er vild med benhård konkurrence og er klar til flere opkøb.

04-09-2006

Den kommende ejer af DT Group, britiske Wolseley, er vild med benhård konkurrence og er klar til flere opkøb.

Af Lars Solberg

Om kort tid skal den britiske vvs-gigant Wolseley udskrive en check, der lyder på 14,8 mia. kr. Det er købsprisen på DT Group. En sum penge, som kunne få selv en Thor Pedersen til at ryste lidt på hånden. Men ikke Wolseley.

I dag er det verdensomspændende byggematerialefirma verdens største inden for sanitetsudstyr, og det har en værdi på over 70 mia. kr. Igennem de seneste 20 år har koncernen fordoblet sin størrelse hvert femte år.

Virksomhedsfilosofien bygger på vækst og ekspansion og vækst og ekspansion.
Opkøbet af DT Group er en naturlig konsekvens af det, fortæller kommunikationsdirektør hos Wolseley, Penny Studholme, til Puff.

- Vores køb af DT Group matcher fint vores strategi om øget vækst. DT Group klarer sig utrolig godt på det nordiske marked, og deres vækst passer fint med vores profil. Vores virksomhedskulturer passer sammen, så vi forventer ikke, at DT Group får problemer med at leve op til vores ambitioner om øget vækst, bedyrer Penny Studholme.

Fåresakse og biler
Wolseley er hverken bange for at springe ud i store opkøb eller bevæge sig over i andre brancher for at få endnu mere gang i business. Firmaet blev grundlagt i 1887 af Frederick York Wolseley, som startede med en produktion af fåresakse.

Ni år senere producerede virksomheden nogle af de første biler i England - Wolseley Motor Car - og nu står den altså på sanitetsprodukter, pumper, oliebrændere og vvs-udstyr.

Men virksomheden er ikke kun byggematerialeproducent og -forhandler. Flere steder i verden har den egne salgskæder under forskellige navne både på proff- og gds-området.

Men de nordiske lande er et nyt geografisk område for dem. Danmark er næsten jomfrueligt i forhold til Wolseley. Koncernen ejer en enkelt forretning kaldet Electro-Oil, der har hovedsæde i Glostrup. Firmaet forhandler olie- og gasbrændere.

Men med købet af DT Group har briterne for alvor gjort deres indtog på både det danske og det nordiske byggemarked.

Øget konkurrence
Kommunikationsdirektør hos Wolseley, Penny Studholme, er entusiastisk omkring det nye marked. Koncernens strategiske tanker er endnu ikke klar til offentliggørelse, men hun kan fortælle, at der vil komme øget konkurrence på byggemarkeds- og trælastområdet.

- Vi er inden for et område, der er lidt ujævnt rent konkurrencemæssigt – det er fragmenteret med mange spillere på banen - både store og små. Vores erfaring mange steder i verden er, at det ofte er de små lokale byggematerialeforhandlere, der er de største konkurrenter for os. Men selvfølgelig er der også konkurrence mellem de store. Sådan er branchen, og sådan skal det være, forklarer hun.

Penny Studholme ønsker ikke at udtale sig, om Wolseleys tilstedeværelse vil føre til prispres og lavere priser på byggematerialer i Danmark. Men det kan forventes, at der vil ske ændringer med hensyn til salg af vvs-artikler.

Ændringer
Wolseley sidder på et kæmpe apparat både med produktion og distribution af sanitetseffekter. Og dette net vil virksomheden også trække på til DT Group.
Kommunikationsdirektøren vil ikke konkret svare på, hvilke nye produkter eller servicer der vil komme ud i forretninger som STARK og Silvan, men hun kan dog sige så meget, at der vil ske ændringer.

- En af hemmelighederne bag Wolseleys succes og vækst er, at vi i forbindelse med vækst og udvidelse af forretningsområdet trækker på hele koncernens kvalitet, muligheder og erfaringer. Og det er naturligt, at vi med vores styrke inden for vvs-produkter vil kunne tilføre noget til forretninger under DT Group, siger den britiske kommunikationsdirektør.
Weirsøe er klar

Så der er store og kontante forventninger til DT Group, og det er adm. direktør hos DT Group, Steen Weirsøe, med på. Han er i øjeblikket på ferie, men han siger i en pressemeddelelse i forbindelse med overtagelsen.

- Hos DT Group har vi haft et mål på en vækst på mindst 10%. Med vores nye ejers vækstmål på 15% må vi gøre os klar til at finde metoder til at nå dette. At have ambitiøse mål for vores forretning er ikke nyt for os, så det er en udfordring, jeg ser frem til, og jeg er sikker på, at det vil lykkes for os, udtaler Steen Weirsøe.

solberg@odsgard.dk

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'