UgensErhverv.dk

XL Byg bliver største byggemarkedskæde

151 forretninger er med fra start

01-09-2006

Ved årsskiftet er DITAS a.m.b.a. klar til at slå dørene op til Danmarks suverænt største kæde af byggemarkeder og tømmerhandler. Det nye navn og koncept blev præsenteret på et medlemsmøde i Odense Kongrescenter onsdag

XL Byg kommer fra starten til at bestå af 151 af de ca. 220 tømmerhandler, som udgør medlemmerne i indkøbsselskabet DITAS a.m.b.a. Den nye kæde er en sammenlægning af byggemarkedskæderne Byggekram A/S, RÅD & DÅD Byggecenter A/S og håndværkerkæden PROFFEN A/S, og sammenlægningen blev allerede vedtaget på en generalforsamling i foråret. Onsdag blev det nye navn og koncept præsenteret for aktionærerne, og omkring årsskiftet er butikkerne klar til at slå dørene op for kunderne.

Volumen gør stærk
Med etableringen af XL Byg signalerer de selvstændige tømmerhandlere, at de nu vil stå tættere sammen og dermed stå endnu stærkere i konkurrencen mod kapitalkæderne.
- Med XL Byg vil vi få en meget markant og synlig position på markedet. Alle butikker får det samme grundsortiment, og vi har vedtaget retningslinier for design og markedsføring. Det betyder, at vi med kædens mange butikker og dens ens markedsføring bliver meget slagkraftige, fortæller adm. direktør i DITAS Jens Sørensen.
- Samtidig får den nye kæde markedets suverænt største indkøbsvolumen, og vi forventer, at det vil gøre os til en meget attraktiv partner for leverandørerne. Det vil igen give os nogle konkurrencemæssige fordele, som vi kan udnytte i kampen mod kapitalkæderne.

Både til professionelle og private
Den nye kæde vil henvende sig til både de professionelle og de private. Tidligere har DITAS haft forskellige koncepter for de to kundegrupper, men erfaringerne har vist, at begge kundegrupper kan håndteres under ét tag.
- Uanset hvor i Danmark man kommer hen, vil man kunne finde en XL Byg-forretning inden for en overkommelig afstand, og jeg er sikker på, at det vil give os en konkurrencefordel, fortæller Jens Sørensen.

Styrket organisation
Organisationen i de tre nuværende kæder bliver slået sammen i XL Byg A/S, og opgaverne er allerede fordelt blandt medarbejderne. Jens Sørensen bliver adm. direktør i det nye kædeselskab og fortsætter desuden som adm. direktør for DITAS a.m.b.a.. Byggekrams direktør Jesper Hillemann bliver kædedirektør for detaildelen i XL Byg A/S. Den professionelle del vil blive varetaget af kædedirektør Torben Lund.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek