UgensErhverv.dk

Byggemæcen skifter navn

Fonden Realdania er ikke en fond og tager derfor navnforandring.

31-08-2006

Fonden Realdania er ikke en fond og tager derfor navnforandring

Byggeriets glade giver, Fonden Realdania, har forkortet sit navn til det mere mundrette ´Realdania´.

Juridisk set er Realdania nemlig ikke en ´fond´. Det er en ´forening´, der tjener penge på investeringsvirksomhed, og bruger pengene på at støtte almennyttige formål primært indenfor det byggede miljø.

Derfor har repræsentantskabet skåret ind til benet og besluttet, at virksomheden fremover hedder ´Realdania´. Hverken mere eller mindre.

Realdania har sin kapital fra og er stiftet som en konsekvens salget af realkreditforeningen, Realkredit Danmark, til Danske Bank i 2000.

Dengang hed det Foreningen RealDanmark. I 2002 blev navnet ændret til Fonden Realdania og nu så bare ´Realdania´, som nok også er det de fleste har kaldt foreningen i det daglige.

Realdania har på de få år den eksisteret formået at sætte dagsordenen inden for byggeriet; og har været en aførende økonomisk medspiller ved opførelsen af en lang række arkitektonisk fornyende kulturbyggerier over hele Danmark.

Fra DR´s nye koncertsal til kunstmuseum på Lolland over koncertsal i Sønderborg til kunstmueseum i Herning og Musikhus i Ålborg.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'