UgensErhverv.dk

Byggemæcen skifter navn

Fonden Realdania er ikke en fond og tager derfor navnforandring.

31-08-2006

Fonden Realdania er ikke en fond og tager derfor navnforandring

Byggeriets glade giver, Fonden Realdania, har forkortet sit navn til det mere mundrette ´Realdania´.

Juridisk set er Realdania nemlig ikke en ´fond´. Det er en ´forening´, der tjener penge på investeringsvirksomhed, og bruger pengene på at støtte almennyttige formål primært indenfor det byggede miljø.

Derfor har repræsentantskabet skåret ind til benet og besluttet, at virksomheden fremover hedder ´Realdania´. Hverken mere eller mindre.

Realdania har sin kapital fra og er stiftet som en konsekvens salget af realkreditforeningen, Realkredit Danmark, til Danske Bank i 2000.

Dengang hed det Foreningen RealDanmark. I 2002 blev navnet ændret til Fonden Realdania og nu så bare ´Realdania´, som nok også er det de fleste har kaldt foreningen i det daglige.

Realdania har på de få år den eksisteret formået at sætte dagsordenen inden for byggeriet; og har været en aførende økonomisk medspiller ved opførelsen af en lang række arkitektonisk fornyende kulturbyggerier over hele Danmark.

Fra DR´s nye koncertsal til kunstmuseum på Lolland over koncertsal i Sønderborg til kunstmueseum i Herning og Musikhus i Ålborg.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil