UgensErhverv.dk

Metsäliitto sælger sine aktier i Moelven

Det er endnu uklart, hvem der skal købe Metsäliittos 65,2 procent af aktierne

29-08-2006

Medarbejderne i Moelven Industrier ASA skal endnu engang til at indstille sig på at få nye ejere. Det finske skovejerandelsselskab, Metsäliitto, ønsker af strategiske grunde at sælge sin andel af aktierne i virksomheden, en andel der er på 65,2 procent.

Salget betyder dog intet for det samarbejde, som Metsäliitto og Moelven har haft indenfor den træmekaniske del, der primært handler om afsætning af pladematerialer, trælast og Kerto i Danmark og Sverige. Samarbejdet vil blive videreført i den form, der fungerer godt i dag.

- Der ligger ingen dramatik i dette. Moelven har haft ændringer i sit ejerskab ved flere tidligere lejligheder, og det er hver gang forløbet godt. De forskellige ejere har haft et fælles mål om at udvikle virksomheden – internt og på markedet. Det skal vi, som medarbejdere i Moelven, fortsætte med, siger koncernchef i Moelven, Hans Rindahl, blandt andet.

De fire tilbageværende norske skovejerandelsselskaber, Glommen Skog BA, som ejer 34,5 procent af Moelven, understreger, at de vil fastholde deres interesse i Moelven.

- Selskabet har en udviklingskraft som ingen anden aktør i norsk træmekanisk industri kan fremvise. Moelven har vist evnen til at frembringe nye produkter og byggeløsninger med god konkurrencekraft, noget som er vigtigt for at give øget brug af vores fornybare råstoffer, skriver nordmændene på deres hjemmeside.

-los

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 15/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 15/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Storstrømsentreprenør dømt for lønsvindel i stor skala

Storstrømsentreprenør dømt for lønsvindel i stor skala

Skandale efter skandale på byggeriet af den nye Storstrømsbro har ikke fået politikerne til at skride ind med de nødvendige sanktioner

Rotter klarer sig fint i defekte kloakstikledninger

Rotter klarer sig fint i defekte kloakstikledninger

Der er cirka fire millioner stikledninger. ERFA-gruppe foreslår obligatorisk tv-inspektion af kloakken ved hussalg

Små virksomheder kan få støtte til diagnose-elever

Små virksomheder kan få støtte til diagnose-elever

Den manglende autoritet og disciplin i folkeskolen forplanter sig nu til virksomhederne, der overtager de unges videre uddannelse