UgensErhverv.dk

EU-millioner til Utzon Centret

Projektet Utzon Centret på Aalborg havnefront får EU-støtten til det kasserede Musikkens Hus.

29-08-2006

Projektet Utzon Centret på Aalborg havnefront får EU-støtten til det kasserede Musikkens Hus

Projektet Utzon Centret på Aalborg havnefront nyder godt af, at projektet Musikkens Hus i Aalborg i alle tilfælde foreløbig er faldet til jorden.

Musikkens Hus havde fået tilsagn om 29 mio. kr. i EU-støtte, men disse penge fordeles nu med 17,4 mio. kr. til Utzon Centret og 11,6 mio. kr. til Vesthimmerlands Musikhus i Aars. Det er Nordjyllands Udviklingsfond, som står for uddelingen af EU-midlerne.

Opførelsen af Utzon Centret, som i alt koster 75 mio. kr., går i gang i september og ventes færdig i begyndelsen af 2008.

Centret er blevet til i et samarbejde mellem arkitekterne Jørn og Kim Utzon. Ifølge planen skal centret blandt andet huse udstillinger, et Utzon arkiv, bibliotek og undervisningsfaciliteter.

Musikhuset alt for dyrt
De nuværende planer for Musikkens Hus led skibbrud, da der kun indkom et tilbud på byggeri af huset. Tilbuddet lød på 840 mio. kr., og det ville betyde en samlet anlægssum på 1,2 mia. kr. Oven i tilbuddet er der nemlig andre udgifter, bl. a. til pælefundering, drift af byggepladsen og uforudsete omkostninger.

Det er meget mere, end der var regnet med i første omgang, og projektet begynder formentlig nu helt forfra med en ny arkitektkonkurrence.

- tm,nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Danske Byggecentre opfordrer til at adskille erhvervsuddannelserne. Selv de dygtigste håndværkere er afhængige af de merkantile uddannelser

Har du fået stjålet dit værktøj?

Har du fået stjålet dit værktøj?

En masse værktøj, som to litauiske mænd har stjålet i sidste uge, bliver nu fremlyst af politiet i Esbjerg- og Vardeområdet. Har man fået stjålet sit værktøj, kan man henvende sig til Varde Politi

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Nye beregninger fra Kystdirektoratet og DMI viser, hvor høj vandstanden kan blive langs kysterne i Københavnsområdet under den værst tænkelige stormflod i dag og i fremtidens klima

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Beboerne i Boligbyggeriet ’Stævnen’ i nordsjællandske Snekkersten, der drives af boligselskabet Boliggården, blev i starten af februar evakueret. Sweco forklarer her hvorfor