UgensErhverv.dk
Ringborg i Greve

Ringborg i Greve

Nyt kreativt boligbyggerier henter inspiration i gamle befæstede landsby-miljøer.

29-08-2006

Hvad der ikke lykkedes på Kløvermarken på Amager bliver nu en realitet med boligbyggeriet Langagergård i Greve. Her opføres en moderne ”ringborg”, hvor 100 boliger snor og bølger sig som en lukket ring omkring et grønt område. Udenfor ligger store arealer med uberørt natur tæt på strand og enge.

Formen minder om de gamle europæiske småbyer, som de endnu kan ses i f.eks. Alsace, hvor den yderste række huse danner en afskærmet mur for bylivet og husene bag. Bag murene i Langagergård er der dog ikke torv og boder, men en blanding af fællesarealer, parkering, legepladser og private haver.

Det er en bebyggelse som skal tale til ”menneskets behov for såvel social tryghed som intakt privatsfære”, og projektet er tilsyneladende det helt rigtige for Greve kommune, der hermed får mulighed for at tilbyde et af tidens efterspurgte bomiljøer til bolighungrende københavnere.

- For os i kommunen, er det vigtigt at give plads til en varieret befolkningssammensætning. Vi ønsker at skabe små landsby-miljøer, hvor man finder tryghed og trivsel, og hvor man finder ligheder og modsætninger, der skaber miljø og perspektiv, siger Greves borgmester Hans Barlach.

Schmidt Hammer Lassen er arkitekter på ”Ringborgen”, som rummer rækkehuse og ejerlejligheder i en til tre etager. Skanska står for opførelsen, der går i gang i starten af 2007.

- mir

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 15/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 15/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Storstrømsentreprenør dømt for lønsvindel i stor skala

Storstrømsentreprenør dømt for lønsvindel i stor skala

Skandale efter skandale på byggeriet af den nye Storstrømsbro har ikke fået politikerne til at skride ind med de nødvendige sanktioner

Rotter klarer sig fint i defekte kloakstikledninger

Rotter klarer sig fint i defekte kloakstikledninger

Der er cirka fire millioner stikledninger. ERFA-gruppe foreslår obligatorisk tv-inspektion af kloakken ved hussalg

Små virksomheder kan få støtte til diagnose-elever

Små virksomheder kan få støtte til diagnose-elever

Den manglende autoritet og disciplin i folkeskolen forplanter sig nu til virksomhederne, der overtager de unges videre uddannelse