UgensErhverv.dk
Byliv efterlyses

Byliv efterlyses

Nyt initiativ skal skabe liv i gaderne i Københavns nye bydele.

24-08-2006

Nyt initiativ skal skabe liv i gaderne i Københavns nye bydele

Det er ikke nok at bygge en masse spændende boliger, plante træer og sætte nye bænke op, for at skabe liv i Københavns mange nye bydele.

Det ved de to store grundejere, Københavns Havn og Ørestadsselskabet. Sammen har de derfor nedsat Bylivsgruppen, som et initiativ, der ikke bare skal lave arrangementer i bydelene, men også formidle forslag til byaktiviteter fra områdets beboere.

- Vores opgave er jo ikke alene at sælge jordstykker til højestbydende. Vi skal samtidig fungere som fødselshjælpere for, at udviklingsområderne bliver rare steder at bo, arbejde og besøge – både på den korte og den lange bane, siger Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i Ørestadsselskabet.

- Noget af det, vi ved, er, at vi ikke selv kan skabe bylivet. Det skal komme fra de mennesker, der bor i, arbejder i eller bruger områderne. Derfor leder Bylivsgruppen efter initiativrige mennesker, som har lyst til at bruge Havnens og Ørestads arealer som udgangspunkt for deres projekter, siger direktør i Københavns Havn, Karl-Gustav Jensen.

- Det kan både være aktiviteter og events – men vi vil også meget gerne høre fra folk, der har ideer til projekter af længerevarende karakter. Projekter der understøtter dagliglivet og skaber intensitet i de nye områder på langt sigt, tilføjer Jens Kramer Mikkelsen.

Bylivsgruppen støtter initiativer med sparring og praktiske forhold som myndighedsgodkendelser, logistik og transport samt markedsføring og presse.

- nn

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder