UgensErhverv.dk

Kommission må ikke sinke bane-investering

En kulegravning af fremtidens transportbehov må ikke sinke nødvendige investeringer i togdriften, advarer Dansk Byggeri.

21-08-2006

Regeringens idé om at lade en infrastrukturkommission kulegrave det fremtidige transportbehov og lave en plan for de kommende års trafik-investeringer er god, mener Dansk Byggeri.

Det må bare ikke ske på bekostning af de her-og-nu investeringer som er nødvendige for at genoprette den effektive drift af jernbanenettet.

- Der er hårdt brug for at forebygge problemerne med fremkommelighed på jernbaner og veje. Derfor hilser vi regeringens infrastrukturkommission velkommen. Men vi vil også understrege, at genopretningen af landets jernbaner og signalsystemer er en hasteopgave, som skal have tilført yderligere midler allerede med finansloven i 2007, siger specialkonsulent Finn Bo Frandsen fra Dansk Byggeri i en kommentar til regeringsudspillet.

Infrastrukturkommisionen skal afdække transportbehovet frem til 2020-30, og dens rapport skal være færdig i august 2007. Men ifølge Finn Bo Frandsen er der allerede lavet en række analyser op til efterårets finanslovforhandlinger for 2007. Derfor kan der allerede nu træffes beslutning om en række nødvendige investeringer i jernbanenettet. Dem skønner Dansk Byggeri til mindst 11 mia. til fornyelse af spor og 8 mia. til udskiftning af signaler.

- Fremkommelighedsproblemerne i togene betyder, at de togrejsende spilder så meget tid, at samfundsøkonomien belastes i betydelig grad. Derfor vil en investering i infrastrukturen være både nødvendig og rentabel, vurderer Finn Bo Frandsen.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter