UgensErhverv.dk
Nybyggeri skal være uden kuldebroerKuldebroer kan undgås ved godt materialevalg og kv

Nybyggeri skal være uden kuldebroer

De nye energikrav betyder, at kuldebroer skal væk i nybyggeriet

18-08-2006

Bygningsdele må kun indeholde kuldebroer i uvæsentligt omfang ifølge de nye energikrav i Bygningsreglementet. Det stiller nye krav til konstruktionerne. Udviklingschef Lasse Toft fra Rockwool A/S siger:

”Kuldebroer findes mange steder i eksisterende byggeri, og kan betyde, at et byggeri ikke kan overholde den energiramme, bygningsejeren er blevet lovet.”

Rockwool advarer især mod følgende mulige kuldebroer:

- Utæt klimaskærm, fx i form af manglende isolering ved bl.a. sokkel
- Kuldeledende metalbindere i murværk
- Utætte overgange mellem vinduer/døre og vægge
- Sprosser i vinduer og døre
- Gennembrydninger af dampspærre og isolering ved bl.a. ventilationsanlæg, emhætte, halogenspots mv.
- Ukontrolleret ventilation, fx via træk gennem stikkontakter, fra vinduer, afslutninger ved vægge mv.

Gode løsninger findes
Det er imidlertid muligt ved hjælp af et godt materialevalg og kvalitetshåndværk at undgå kuldebroer i nybyggeriet. Lasse Toft siger:

”For at undgå kuldebroer omkring isoleringen anbefaler Rockwool for det første at lægge dampspærren længere tilbage, så alle installationer fremover monteres på den varme side for at undgå gennembrydning. For det andet anbefaler vi, at dampspærren etableres med et overlæg på 15 cm og tapes sammen. Og endelig anbefaler vi i mange situationer flerlagsløsninger, hvor lagene ligger forskudt, for at fjerne de sidste kuldebroer, der måtte være.”

Rockwool har for at løse problemet med kuldebroer i facaden og ved sokler bl.a. også introduceret en ny Rockwool Flex Systemvæg, der giver en ydervæg uden kuldebroer, bl.a. fordi isoleringen går ned over soklen. Derudover har Rockwool introduceret 35 nye produkter og dimensioner, der også er designet, så de medvirker til at afhjælpe kuldebroer.

”En række problemer med kuldebroer kan løses ved et gennemtænkt materialevalg, mens andre kan løses alene ved hjælp af omhyggeligt håndværksarbejde. Dermed er der behov for at sætte fokus på det gode håndværk i forbindelse med de nye energikrav,” siger Lasse Toft.

På www.rockwool.dk kan findes yderligere oplysninger og vejledning om, hvordan man håndterer de nye energikrav, der trådte i kraft 1. april 2006.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter