UgensErhverv.dk
Stigende salg af Peugeot

Stigende salg af Peugeot

Stigende salg af Peugeot HDi dieselmodeller med partikelfilter

17-08-2006

Flere og flere danskere har fået øjnene op for, at økonomi og miljøvenlighed kan forenes. Peugeots salg af diesel modeller med FAP partikelfilter system har aldrig været større og tendensen fortsætter.

Peugeot SA var den første bilproducent, der satte sig som mål at udvikle en bæredygtig partikelfilter teknologi. Med introduktionen af Peugeot 607 2.2 HDi i 2000 præsenterede Peugeot samtidig verdens første partikelfilter system til personbiler, kaldet FAP.
Peugeot har beholdt førertrøjen i udviklingen af partikelfilter teknologien og er i dag fortsat den førende producent. Peugeot Gruppen har produceret næsten 1,5 millioner biler med partikelfilter og af disse har mere end 1 million modeller en løve på fronten.
Peugeots produktion af dieselmodeller med FAP-filter teknologi er i årets første kvartal steget med 8% i forhold til 2005 og udgør nu næsten 35% af den samlede diesel produktion.

En miljømæssig gevinst
Grundlæggende er HDi motoren en miljømæssig gevinst: Jo mindre brændstof, der bliver brugt – jo mindre forurening og drivhuseffekt. Ud over dette giver HDi motoren en meget ren forbrænding uden kulilte og med meget lidt kulbrinte.
Ulempen ved diesel motorer har traditionelt været udledningen af kulstof-partikler, men Peugeots FAP-filter teknologi reducerer op mod 100% af disse partikler.

FAP-filteret fungerer billedligt talt som et kaffefilter, der forhindrer de uundgåelige uforbrændte kulstofpartikler i at komme ud gennem udstødningen.
Men filteret alene er ikke nok. Kunsten er at sikre, at der foregår en styret renseproces uanset, om man kører bykørsel, på landevej eller på motorvej. Denne renseproces foregår ved at man hæver temperaturen i intervaller, således at kulstofpartiklerne bliver brændt af og man derved undgår, at partikelfilteret tilstopper.

Danskerne køber miljøvenligt
Peugeots modelprogram i Danmark tilbyder FAP-filter på den nye 207, 307, 407, 607, 807, 307 Airvan og 807 Van. For netop at sætte fokus på økonomi og miljøvenlighed valgte Peugeot Danmark i foråret at sætte prisen på alle 307 HDi modeller ned med hele 10.000,- (med undtagelse af 307 Griffe).

I 2005 var andelen af solgte HDi modeller med partikelfilter 33% af Peugeots samlede diesel salg i Danmark. Tallene for det første halvår i 2006 viser en klar stigning i antallet af solgte Peugeot modeller med FAP-filter. Af et samlet dieselsalg på 3676 biler, har op mod hver anden Peugeot kunde valgt en HDi model med partikelfilter – hele 49% af de solgte HDi modeller er udstyret med FAP-filter.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter